USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

Відключення світла в Україні можуть бути до вересня

16 Травня 2024 15:05
Відключення електроенергії можуть тривати до серпня-вересня. А взимку дефіцит в енергосистемі буде навіть за високих температур.

Про це заявив радник прем’єр-міністра, член наглядової ради НЕК «Укренерго» Юрій Бойко, передає Укрінформ.

«Якщо говорити про обмеження, що розпочалися добу тому, то в цих умовах нам доведеться жити, за моїми оцінками, до серпня. У серпні-вересні очікую незначне покращення в силу різного набору факторів», – заявив він.

До цього часу закінчаться ремонти на атомних станціях, а в енергосистемі ще буде багато сонячної генерації. Завдяки теплій погоді навантаження на генерацію знизиться.

Читати ще: Завтра на Волині запроваджують графіки погодинних відключень електроенергії

«Якщо говорити про травень, то ці обмеження могли розпочатися трохи пізніше, якби не така холодна погода», – зауважив Бойко.

Під час холоду люди активніше використовують обігрівальні прилади й в енергосистемі утворився дефіцит навіть попри активний імпорт електроенергії.

«З метою втримання енергосистеми у збалансованому стані й недопущення аварій диспетчери були вимушені вдаватися до екстраординарних заходів і застосовувати вимкнення споживачів», – сказав радник.

Зима буде «невідворотньо важкою», зазначив Бойко. Немає шансів відновити знищену за два місяці генерацію у повному обсязі. Навіть за теплої погоди в енергосистемі буде дефіцит.

В уряді нині обговорюють можливість підвищення тарифів на електроенергію. Це можуть зробити через брак ресурсів для підготовки до наступного опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus