USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

У Луцьку – ярмарок для дітлахів сімей АТО

6 Грудня 2014 13:52
Благодійна акція «Лист святому Миколаю» із ярмарком сувенірів та виробів народних майстрів розпочала свою роботу сьогодні, 6 грудня. Кошти, зібрані під час неї, використають для покупки подарунків дітям, чиї батьки нині боронять Україну на Сході.

Ініціатором дійства є громадська організація «Фундація розвитку громад».

В холі луцького Палацу культури, де відбувається ярмарок, розмістили ятки волинські народні майстри, а також виробники іграшок. Серед іншого, тут можна було придбати сувенірну продукцію, іграшки, прикраси, книги, тощо.

Зі слів організаторів акції, ціни на вироби є радше символічними, і розраховані на те, щоб продати якомога більше товарів і виручити кошти для закупівлі подарунків. Наприклад, магнітик ручної роботи можна було придбати всього за 10 гривень. Вироби більші за розміром, відповідно, вартували дещо більше.

Чималий ажіотаж присутніх викликали блокноти ручної роботи майстрині Юлії Порохнявець.
Як зазначає жінка, вироби вона виготовляє партією – спочатку готує сторінки для блокнота (їх вона вимочує у каві, в результаті чого матеріал має характерний запах і приємний колір).
Згодом зшиває та також вручну виготовляє обкладинку.
Коштує такий витвір мистецтва відносно недорого – від 100 до 120 гривень.

Також під час ярмарку дітлахам пропонували написати лист чи намалювати малюнок військовим, які боронять Україну за Сході.
Так, маленький Давид вирішив намалювати будинок для вояків.
«Вони тут будуть їсти, спати і жити. Тут їм буде тепло і добре», - каже малюк, фарбуючи жовто-синій стяг над будинком.

Окрім того, на всіх бажаючих чекає майстер-клас с виготовлення оберегів та янголів-охоронців. Ярмарок діятиме протягом всього вікенду, тому організатори запрошують лучан та гостей міста завітати на це дійство і допомогти дітлахам, чиї батьки зараз далеко від дому боронять Україну від загарбників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus