USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.55 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Збитки «Укрветсанзаводу» за два роки – 13 мільйонів

4 Травня 2017 15:57
Державне підприємство "Укрветсанзавод" за 2015-2016 роки отримало близько 13 мільйонів гривень збитку.

Про це стало відомо у відповіді Мінекономрозвитку України на запит видання "Конкурент".

Дані єдиного моніторингу свідчать про 10,3 мільйона гривень чистого збитку підприємства у 2015 році, та 2,8 мільйона – у 2016-му.

Щодо Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" інформація відсутня, оскільки відповідно до другої частини статті 22 Господарського кодексу України, відокремлений підрозділ ДП "Укрветсанзавод" не є суб'єктом господарювання державного сектору економіки.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у липні 206 року директором Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» призначили Вадима Сухоноса.



Варто зазначити, Вадим Сухонос приїхав працювати на Волинь з непідконтрольних територій Луганщини.

«За збігом обставин чи внаслідок добре продуманих рішень, менеджмент, призначений Києвом, доводить до зубожіння вітчизняні підприємства, зокрема, ветсанзавад у Ковелі та вугільні шахти у Нововолинську», - нещодавно розпові учасник торговельної блокади з ОРДЛО, доброволець батальйону «Донбас» волинянин Богдан Пташник. З його слів, блокада допомогла зрозуміти всю суть нинішньої правлячої верхівки. В останні місяці навколо ковельського ветсанзаводу через мертвеччину, яку звозили ледь не з усієї України, виникла ситуація SOS.

Через те, що директор Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» Вадим Сухонос отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити, Ковель опинився на межі екологічного лиха.

Згідно з повідомленням Держекоінспекції, ковельський ветсанзавод за його керування завдав екології шкоди майже на 2 мільйони. 19 квітня 2017 року Ковельська місцева прокуратура Волинської області отримала дозвіл суду на затримання директора Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» з метою приводу до суду для вирішення питання про обрання йому запобіжного заходу.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА КОВЕЛЬСЬКОМУ ВЕТСАНЗАВОДІ МАЛИ ВИРОБЛЯТИ МЕТАН, - ПОМІЧНИК НАРДЕПА

«Те, що директор ковельського ветсанзаводу своїми невигідними контрактами розвалює тут все, можна пояснити, звичайно, простою людською жадібністю. Але я більше схиляюся до того, що це все - сплановано», - висловився з цього приводу Богдан Пташник.

Довідково.

Ковельський завод кормових додатків "Ветсанзавод" був введений в експлуатацію в 1979 році.

Знаходиться він на території Ковеля.

Нині Ковельський ветсанзавод є філією Державного підприємства "Укрветсанзавод", яке підпорядковане Державній ветеринарній та фітосанітарній службі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Основним видом діяльності підприємства є утилізація трупів загиблих тварин з подальшим випуском товарної продукції.

Із зібраної сировини "Укрветсанзавод" виготовляє кісткове та м'ясо-кісткове борошно, технічний жир, компост та органічні добрива
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus