USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.50 10.70

У Горохівському районі пропонують створити 3 громади із 40

15 Червня 2015 13:36
На базі 40 сільрад у Горохівському районі пропонують створити 3 територіальні громади з центрами у Берестечку, Горохові та Сенкевичівці.

Про це повідомляє «Горохів – моє місто».

Про децентралізацію у сільських громадах щодня побутує все більше думок, але що чекає людей внаслідок адмінреформи, не уявляє ніхто.

Селяни Горохівщини сумніваються, чи при укрупненні нові лідери зможуть втримати порядок на збільшеній території, який забезпечують нинішні 40 голів.

Доведеться самоорганізовуватися на проведення благоустрою на сільських вулицях, кладовищах, взимку при потребі самим шукати транспорт, щоб відгорнути сніг, утримувати наявні пожежні у окремих селах? Чи залишаться в Горохові соцзабез, бібліотека, військкомат, податкова …? До кого «приєднають» райцентр Горохів? — ці і ще багато питань, вирішенням багатьох із яких поки що успішно відають і займаються нинішні голови, їм же поки що адресують селяни.

В області кажуть, що Горохівський район виявив виважену позицію, бо спочатку до Офісу реформ надійшла пропозиція створити 7 громад, але після зустрічі з експертами «там (тобто в районі) погодилися і вже опрацьовують укрупнення з центрами у 3 чи 4 населених пунктах.

Зокрема, як варіант, члени робочої групи запропонували зробити центри у Берестечку, Горохові та Сенкевичівці.

ЧИТАТИ ПЛАН НОВИХ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД НА ВОЛИНІ

До слова, як повідомляло нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини, у Камінь-Каширському районі на базі 31 сільради формується п’ять територіальних громад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Оля Показати IP 15 Червня 2015 14:14
Особливо велика біда, чи залишиться бібілотека. Школи закривають, де маленькі дітки будуть ходити у інші села за 5 км. А хто ходить в цю зараз бібілотеку.А ніхто,особливо в селах,бо там нічого нема ні книг, ні газет, Нічого? А в школу діти мають ходити чи може будуть так ходити,як у бібілотеку,раз в рік.
Анонім Показати IP 15 Червня 2015 14:24
Не рівняйте школи до бібліотеки. Я в армії півроку за 3 км ходив в їдальню. Так півроку і ходив туди-сюди по три рази вдень.
Семен до Анонім Показати IP 15 Червня 2015 15:14
А я два роки крутив м'ясорубку. Зате потім біля дошки кола малював без циркуля і тряпки!
Анонім до Анонім Показати IP 15 Червня 2015 16:53
ТО що вартніше школа чи бібліотека. Без школи не можна обійтися, а бібліотека не потрібна,бо там нічого нема і ніякої користі від неї,
Люба Показати IP 15 Червня 2015 23:14
Бібліотечний фонд передати школам. Так зробили в Польщі при адмінреформі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus