USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.40 41.70
  • PLN 10.80 10.95

Ромів Волині захищатимуть юристи-волонтери. Фото

24 Червня 2010 17:46
Волинська громадська організація ромів «Терне рома» презентувала 24 червня в Луцьку Громадську приймальню для юридичного захисту ромів.

Приймальня діятиме на базі культурного та духовного центру Ромської громади Волині. Працюватимуть троє юридичних консультантів - переважно з цивільних, житлових і соціальних питаннях.

Як розповів юрист Антон Демчук, правозахисники навчатимуть ромів захищатися самим та будуть роз’яснювати їм їхні права. Нині, за словами координатора проекту Віктора Пенька, багато з циганів не мають документів. Є навіть неписемні.

З огляду на це, центр окрім юридичної допомоги в перспективі надаватиме медичні консультації та навчатиме грамоті відвідувачів центру. За словами голови Волинського обласного благодійного фонду ромів «Терне» Тетяна Логвінюк, загалом на Волині проживають шість з половиною тисяч гривень. Проте близько 70% потребують юридичної або соціальної допомоги.

Під час відкриття приймальні Логвінюк представила першого клієнта юристів Олександра, який вже є молодим батьком, проте немає документів. Юристи зазначають, що найближчим часом почнуть працювати над збором інформації та архівних даних, аби відновити документи рома.

Нині центр функціонує на базі комунального приміщення на вулиці Володимирській, 55. Торік цей будинок передала общині ромів у безоплатну оренду Луцька міськрада. Поки що ромам вдалося відремонтувати лише одну кімнату, бо на інші бракує коштів. Тому більшість кімнат перебувають у поганому стані – стіни вкриті пліснявою.

Логвінюк каже, що востаннє ремонт тут робили понад десять років тому. Єдине, що радує - каркас приміщення досить міцний.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Буревій Показати IP 24 Червня 2010 21:05
Ліберасти вкотре показали свою суть. Навчіть українців спершу праву. Вони на це хоч здатні на відміну від циган, які мають кочову, паразитичну психологію. "близько 70% потребують юридичної або соціальної допомоги" - звісно. Через те, що більшість з них через генетичні причини тільки те й роблять, що жебрують, крадуть, вбивають, грабують, торгують наркотою. Всі забули про циганський експеримент Шиби? Їх вчили, але чомусь циганчата на уроки не ходили, бажання вчитись не мали. Експеримент з тріюмфом провалився. Провалиться і цей.
Рьомма Показати IP 24 Червня 2010 22:28
Нехай стануть біля ЦУМа з постягнотую рукою і будуть кошти. Ще можуть ближніми селами проїхатися і накрасти. Міліція буде в центрі бабок з насінням ганяти, отже, не до них.
маруся Показати IP 25 Червня 2010 17:53
Не забувайте, що це люди! а до організаторів - Вам,шановні треба більше розповідати про ромів, про їх культуру, традиції, бо ходить чимало легенд та думок. ми ж нічогісінько не знаємо про вас! до речі, чому ніколи не чути самого барона?чи він не при ділах і взагалі, поняття не має, що у вас тут робиться?
касян Показати IP 25 Червня 2010 17:56
таке приміщення!!!!кому?!скільки людей мучиться у кімнатках. тут можна було багатодітну сімю розмістити!!! Клімчук! усе добре передивись, бо ці ліберали якісь ДЕБІЛИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus