USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

Поміж партизанських землянок - столітня хижка лісника. ФОТО

8 Квітня 2010 12:51
Лопатенський історичний комплекс Партизанської слави, що в ківерцівському районі, пропонує туристам та історикам відвідати єдину в Україні реконструйовану 100-літню хатину лісника.

Автентичну оселю під зруб волинського лісника ХІХ століття показали журналістам під час учорашнього прес-туру, організованого депутатами обласної ради.



Як розповіли хранителі музею, унікальну хатину перевезли із Камінь-Каширського району. Це справжня давня хижка лісового охоронця, де той мешкав у поліській гущавині за півсотні кілометрів від найближчого села.



Хижка стоїть осторонь партизанських землянок воєнної стоянки часів Другої світової війни. Вона є унікальним експонатом Музею волинського лісу просто неба.



Дерев’яна хатина із солом’яним дахом відтворює тогочасну атмосферу сільської архітектури та ужиткового побуту. В реконструйованій оселі – давня піч, старовинні праска, глечики та чугунці. На столі – столітня вишита скатертина, ліжко встелене витканим простирадлом.



« Тут зібрані експонати зі справжніх лісових хатин. Начинням користувалися лісники ще за панської Польщі. А нині кожен охочий може навіть потримати древності в руках, от, наприклад, відчуйте важкий рогач до печі», - каже директор музею Валентина Шульгач.



Хижку разом із давніми експонатами музею – фотознімками, опудалами птахів і звірів, унікальні документи минулих століть – передали лісівники обласного лісомисливського господарства.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus