USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Група молодих волинян вирушила до Польщі облаштовувати українські цвинтарі

17 Жовтня 2016 17:53
Волинська молодь на чолі із помічником нардепа Ігоря Гузя Сергієм Годлевським, який і курує цей проект, сьогодні, 17 жовтня, відправилася на п’ять днів до Республіки Польща облаштовувати і прибирати українські цвинтарі в рамках проекту “Пам'ять без кордонів!». Наступного тижня група молодих поляків у складі восьми чоловік приїде на Волині прибирати разом польські цвинтарі.

У липні українсько-польська молодь впродовж двох тижнів впорядковувала кладовища на території гміни Мірче Грубешівського повіту в селах Верешин, Ласків, Модринь та Сагринь. Про це повідомили у прес-службі нардепа.

Сергій Годлевський зазначив, що цього разу, вони 5 днів упорядковуватимуть кладовища у Польщі, а наступного тижня уже польська молодь у складі восьми чоловік на 5 днів приїде до Волині прибирати разом польські цвинтарі. До участі в облаштуванні українських поховань зголосилося восьмеро студентів другого та четвертого курсів, випускники історичного факультету СНУ імені Лесі Українки та депутат Луцької міськради Микола Собуцький.

«Ігор Гузь, який є заступником голови Комітету в закордонних справах, зініціював відновлення цього проекту, мета якого - По-нашому це називається – народна дипломатія, адже за допомогою таких взаємовідносин вдається виправити ті взаємозвинувачення, які є в історичній правді», - зазначив помічник нардепа Сергій Годлевський.



Зазначимо, за останній місяць зруйновані десятки могил і монументів воїнам УПА на території Польщі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЛЯКИ ВИБАЧИЛИСЬ ЗА РУЙНУВАННЯ УКРАЇНСЬКИХ МОГИЛ

«Сергій Годлевський з групою молоді прибиратимуть могили українців, різних - ми не говоримо за УПА тільки на території Холмщини. Це - наш такий внесок. Акція “Пам`ять без кордонів” триває ще з 2003 року. Відновлюючи цей проект, працюємо, аби історична пам’ять була для усіх нас об’єднавчим чинником. Я займаюся цим проектом, тому це наш, український погляд на цю проблему, нас намагаються провокувати, там нищать - щоб ми тут нищили. Але ми будемо впорядковувати могили: і там, і тут. І лише на прикладах шанобливого ставлення до історії можна збудувати конструктивні відносини, спільне бачення минулого і майбутнього», - зауважив народний депутат України Ігор Гузь.

Фінансову підтримку для активної роботи з впровадження проекту «Пам'ять без кордонів» надали у Міністерстві молоді та спорту України за сприяння Ігоря Гузя.



На фото: Сергій Годлевський з молоддю вирушили до Польщі прибирати цвинтарі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
V. Показати IP 17 Жовтня 2016 18:31
Це добре.
2277 Показати IP 17 Жовтня 2016 18:36
О, Саша Дєпутат))
Вася Показати IP 17 Жовтня 2016 20:26
от "чудаки" вони бачили які порядки у Польщі? там нічого прибирати, приберіть краще місцеві Волинські кладовища. Фонд все спише!
Аська до Вася Показати IP 17 Жовтня 2016 21:58
Це просто новий вид контрабанди цигарок і горілки.
переселенка до Вася Показати IP 18 Жовтня 2016 00:16
порядки на польських цвинтарях, а не місцях поховань українців,
Патріотка Показати IP 17 Жовтня 2016 21:38
Молодці.хороша ідея
Ая Показати IP 18 Жовтня 2016 04:55
..."лише на прикладах шанобливого ставлення до історії можна збудувати конструктивні відносини"... Так воно виглядає з вашого боку, тепер варто придивитись тому, що зробили "польські побратими" зза кордону. Вони навіть збезчестили в Пікуличах могили тих хто у 1920 помагав їм воювати з москалями...
Забужани Показати IP 18 Жовтня 2016 11:37
Це дуже важлива справа, бо українські могили в Польщі дійсно в жахливому стані - порослі чагарниками, зруйновані часом і не тільки. А це ж могили наших предків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus