USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.35 10.48

ЗСУ ліквідували шпигунську антену в зоні АТО

3 Січня 2016 10:40
Фахівці Сил спеціальних операцій ЗСУ ліквідували один з каналів інформаційного впливу, який був встановлений в населеному пункті Вільхове, Станично-Луганського району Луганської області.

Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на сторінці у Фейсбуці.

«Під час відпрацювання оперативної інформації військовослужбовцями відділу спеціальних операцій штабу АТО на водонапірній башті, розташованій на території загальноосвітньої школи, виявили прийомно-передаючу антену, а в приміщенні школи – СВІТЧ та блок живлення», – йдеться у повідомленні.

У штабі відзначають, що теоретично, дані пристрої використовувалися бойовиками для зняття інформації з електронних пристроїв військовослужбовців ЗСУ, місцевих мешканців, які знаходяться в зоні дії пристрою.

«Використовуючи даний канал доступу до мережі Інтернет, військовослужбовці ЗСУ та населення сірої зони, що знаходяться в радіусі його дії, не розуміючи того, позбавляються можливості отримувати доступ до новинних ресурсів України, що посилює ефект російської пропаганди», – додали в штабі.

Прилади були демонтовані і передані в поліцію.

Зі слів місцевих мешканців, подібні пристрої (антени) встановлені практично вздовж всієї лінії розмежування, зокрема через кожні 4 кілометри. Місцеві мешканці та особовий склад підрозділів ЗСУ, які дислокуються поблизу, завдяки цьому отримують Інтернет, не розуміючі, що є об’єктом здійснення інформаційного впливу.

Бойовики НЗФ, під керівництвом своїх кураторів з РФ, продовжують розвивати канали моніторингу та поширення своїх інформа...

Posted by Прес-центр штабу АТО on Friday, January 1, 2016
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus