USD 40.60 40.92
  • USD 40.60 40.92
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Волинських військових, зниклих під Іловайськом, визнають померлими

16 Серпня 2017 22:32
Волинських військових, які досі вважались безвісти зниклими під Іловайськом, визнають померлими.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав адвокат Василь Нагорний.

«Важко писати, але це важливо! До уваги волонтерів та голів спілок у районах та містах! У Володимир-Волинський міський суд почали поступати з військової частини Володимира заяви про оголошення померлими бійців 51 бригади...Позивачем виступає військова частина, третьою особою без самостійних вимог — матір, батько, дружина бійця, який вважається від літа 2014 року безвісті зниклими», - зазначив правозахисник.

З його слів, в таких заявах вказані свідки загибелі, дата, місце та час.

«Копії таких заяв надійдуть не в одну сім’ю на Волині. Тому прошу голів районних спілок, волонтерів! Ви своїх знаєте бійців, а тих, хто вважаються безвісті зниклими тим більше. Зверніть увагу на ці сім’ї, в якійсь мірі це як прихід траурної повістки. Поясніть, якщо батьки, дружина певні, що їхній син живі, мають такі відомості, свідків, то варто в суді це все озвучувати і висловити заперечення. Я певен, що представники в/ч 1008 будуть максимально толерантними і виваженими в цих питаннях, а суд максимально скрупульозним до обставин і виходитиме з інтересів родини!», - наголосив Василь Нагорний.

Адвокат додає, що наслідками рішення суду в таких справах є припинення виплати грошового забезпечення з військової частини, отримання родиною статусу сім’ї загиблого і одноразової виплати (500-кратного прожиткового мінімуму, встановлення спадкоємців, розпорядження майном тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus