USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Волонтерські будні: мати загиблого воїна передала пиріжки військовим

15 Червня 2016 12:34
Вкотре повернулися з передової волинські волонтери, які їздили у самісіньке горнило війни з гостинцями для українських захисників.

Про подробиці небезпечної, однак такої потрібної для військових поїздки на схід, розповів голова Волинської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович.

Так, пробувши майже тиждень безпосередньо на передовій, 28 травня цього року волонтерський екіпаж на чолі із депутатом обласної ради Григорієм Павловичем та головним лікарем КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігорем Гнетньовим повернувся на рідну Волинь.

Також до поїздки долучилися волонтери Василь Пристайчук та Віталій Лісецький, які вже неодноразово перетинали лінію бойових дій, везучи допомогу для бійців.

Зі слів очільника волинських афганців Григорія Павловича, цього разу довелось об’їхати більшість населених пунктів, прилеглих до Донецької області, де дислокуються підрозділи українських військових. Зокрема, волонтери побували у Пісках, Мар’янці, Краматорську, Маріуполі та інших географічних одиницях, що межують із окупованим Донецьком.

Зі слів волонтера Олександра Положивця, який мешкає у селі Вишнів Любомльського району, свого часу в межах акції «Засолоди солдату життя» вдалося зібрали 2 тонни варення. Хоча, волинянин зізнається, що протягом останнього часу збирати провізію для військових стає все важче.

«Крайній раз збирали допомогу селами Волині аж наприкінці зими. Здебільшого люди діляться картоплею та салом. Біда у тому, що люди втомилися від війни. Хоча під час акції «Заслоди солдату життя» й вдалось зібрати чимало варення, але на схід возимо його малими партіями. Чому не все одразу? Боїмося, що військові будуть гнати з нього самогонку. А загалом скажу я вам таке, що волонтерський рух уже давно притих. Сьогодні уже допомога надходить по інерції. На жаль, допоки комусь додому не привезуть труни, здебільшого, ніхто нічого робити не буде», - каже волонтер.

До слова, найбільш зворушливим для афганців, які на своєму віку пережили дві війни, було те, що мама полеглого за Україну героя – айдарівця Ігоря Філіпчука принесла для українських захисників власноруч спечені домашні пиріжки, які, власне, й відвезли на схід.

Окрім цього, особливу подяку волонтери висловлюють низці підприємств Волині та небайдужим людям, які долучилися до допомоги військовим.

«Все ще триває страшна війна і кожен день помирає чийсь син. Наші воїни все ще потребують допомоги. Не варто забувати про це», - резюмують волонтери.

Пиріжки, виготовлені дбайливими руками матері загиблого бійця Ігоря Філіпчука
128-а гірсько-піхотна бригада
Пристрій для визначення метражу (дальномір)
Дорогою на Піски
За два кроки від окупованого Донецька
Республіка "Міст"
Морська піхота
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus