USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.74

Вчинок року від луцького учня

13 Листопада 2014 16:39
На Волині підбили підсумки обласного конкурсу «Учень року професійно-технічних закладів освіти -2014», який відбувся у жовтні-листопаді. Цьогоріч в конкурсі з’явилася нова номінація – «Вчинок року».

18-річний учень Луцького ВПУ Владислав Ониськовець добровольцем пішов захищати свою країну до батальйону «Азов». Саме його вчинок надихнув організаторів на створення нової номінації.

Власне, ще на початку заходу усі учасники хвилиною мовчання згадали полеглих бійців АТО – учнів професійно-технічних навчальних закладів Волині. Владиславу 24 жовтня виповнилося 18. Він пішов добровольцем до батальйону «Азов». Його життєвий девіз – «Не обіцяй добро чинити людям, а просто зроби». Він сам каже, що найважливішою подією у його житті стало те, що пішов захищати Україну.

Окрім подарунків від управління освіти, спонсорів, Владиславу вручили грошову допомогу від Благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Нагадаємо, в Фонді діє Програма підтримки учасників АТО, згідно з якою лучанам, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, виплачується одноразова допомога в розмірі 1 тисячі гривень. Від початку дії цієї Програми до Фонду вже звернулося 438 військових
або членів їх сімей. Це і військовослужбовці, і прикордонники, і учасники добровольчих загонів.

Ведучий заходу від імені колективу подякував засновнику благодійного фонду Ігорю Палиці за допомогу українській армії. До слова, усіх учасників та переможців глядачі вітали оплесками. Та на честь Владислава в залі лунали справжні овації. У знак пошани до його мужнього вчинку, юнака вітали стоячи, а сам боєць «Азову» зашарівся. З огляду на міркування безпеки, не публікуємо фото його обличчя.
Загалом, конкурс «Учень року ПТНЗ» на Волині проводиться п’ятий рік поспіль. За цей час в ньому взяли участь 167 учнів, 53 стали переможцями в різних номінаціях. П’ятеро учнів - призери всеукраїнського етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, десятеро – переможці всеукраїнського етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів ПТНЗ. Днями переможниці цього конкурсу – учениці Ковельського професійного ліцею Ірині Пасевич призначили стипендію Президента України.
Сьогодні, 13 листопада, учасників та переможців конкурсу вітали в залі ПТУ Луцького НТУ. Усі учасники були відзначені призами.
А переможцям вручили грамоти управління освіти і науки Волинської ОДА та цінні подарунки.

Журі конкурсу цьогоріч визначило 9 переможців:
«Винахідник та раціоналізатор року» - учень Ковельського професійного ліцею Андрій Дементьєв;

«Лідер самоврядування» - учениця ПТУ № 5 міста Ковеля Альона Жуковська;

«Талант профтехосвіти» - учень Любомльського професійного ліцею Костянтин Карпенко;

«Волонтер року» - учень колківського ВПУ Роман Кушнір;

«Спортсмен року» - учениця ПТУ № 27 міста Берестечко Валентина Погранична;

«Художня обдарованість року» - учень Нововолинського ВПУ Орест Радобенко;

«Художня обдарованість: декоративно-ужиткове мистецтво» - учень Колківського ВПУ Богдан Рейкін;

«Професіонал року» - учень ПТУ ЛНТУ Олександр Тачинський;

«Вчинок року» - учень Луцького ВПУ Владислав Ониськовець.
«Мені приємно, що наша молодь дуже талановита, відповідальна, щира. Це наші патріоти, наша гордість. Ми, дорослі, маємо пишатися, що маємо такі таланти», - додала начальник управління освіти Волинської ОДА Валентина Загрева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus