USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Ватажок бойовиків «Гіві» помер від поранень під Донецьком? - ЗМІ

15 Червня 2015 16:37
Ватажок підрозділи бойовиків "Сомалі" Гіві (Михайло Толстих) помер в результаті поранення після попадання снаряда 95-ї бригади в штаб бойовиків під Донецьком.

Про це повідомляє кореспондент "Подробиць" Ірина Баглай.

Згідно з повідомленням, про смерть свого командира повідомив заступник "Гіві" з позивним "Кошмар".

Українські бійці перехопили розмову бойовиків, в якому "Кошмар" і повідомив про смерть "Гіві".

Раніше стало відомо, що "Гіві", а також ще 15 осіб, важко поранені в районі донецького аеропорту.

Як повідомила раніше Ірина Баглай з місця подій, українські воїни з Авдіївки вогнем у відповідь влучили в сховище боєприпасів, що розташоване біля штабу угруповання бойовиків "ДНР", підконтрольного ватажку з прізвиськом "Гіві". Бойовики у відповідь вдарили по Авдіївці.

З її слів, боєприпаси детонували протягом 40 хвилин, розносячи все навколо. Ватажок підрозділу "Сомалі" "Гіві" Михайло Толстих отримав важке поранення. Разом з ним поранені ще 15 людей і його заступник.

Про поранення ватажка терористів написав у Фейсбуці волонтер Василь Андріїв. З його слів, бійці Правого сектора та 93-ї бригади в результаті успішної операції поранили одного з ватажків терористів на прізвисько Гіві.

"Гіві" 300-й...Слава Героям...! ДУК ОТГ Семена і 93 бригада відпрацювали на ура...!Подробиці згодом....!P.S. Є надія що ця собака скоро зустрінеться з "Кошмаром"....на тому світі...

Posted by Василь Андріїв on 14 Июнь 2015 г.


Після цього російське пропагандистське видання LifeNews повідомило з посиланням на ватажка терористів, що він живий і неушкоджений.
Інформацію про свою смерть спростував сам бойовик в ефірі російського телеканалу. Мовляв українські військові влучили в інший будинок, де нікого не було.


Як відомо, Гіві відрізнявся особливою жорстокістю по відношенню до бійців АТО. У мережі викладено не одне відео, на якому він і його соратники знущаються, зокрема, над українським "кіборгами". У лютому 2015 року, при взятті полонених, він змушував їх їсти свої погони.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЖАЛЮГІДНИЙ ГІВІ ПЕРЕД ПОЛОНЕНИМИ «КІБОРГАМИ»: РЕАКЦІЯ В МЕРЕЖАХ

Згідно зі свідченнями своїх товаришів по службі, Гіві не гидував побиттям солдатів і гвалтуванням жінок у своїй військовій частині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus