USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.53

В Пісках: на передовому рубежі оборони армії

16 Грудня 2014 08:14
Передовий рубіж оборони армії, село Піски біля Донецького аеропорту, щодня накривають як не "Градами", то артилерією або ж із мінометів. Більшість селян виїхали та лишилися пенсіонери, яким нікуди їхати, йдеться в сюжеті ТСН.

Нині у Пісках земля рясно засіяна нерозірваними мінами. Зі стрілецької зброї селище, навіть за режиму тиші, противник прострілює з кількох сторін. В той же час, масованих обстрілів важкими снарядами тут дійсно не було від минуло вівторка, втім і без так званого "турбуючого вогоню" не минула жодна доба на тижні.

"На паралельному блокпосту – на виїзді з села був обстріляний блокпост з БТР. Він виїхав трошки, щоб його неможна було знищити, здійснив обстріл, хвилин 40, і вони пішли", - розповідає боєць полку "Дніпро 1" Шут.

Великі "сто двадцяті" міни – танкові, осколкові з бронебійними, різноманітні артилерійські та, навіть реактивні від середини літа тут літають регулярно, і встигли перетворити передмістя Донецька, з боку Київського району, у район, що йому більше підходить назва "сталкер". Місцевих мешканців залишилося кілька десятків. Територія – географічно ні, а от реально – прикордонна.

Хлопці впевнені, що бойовикам тут нічого робити, але зізнаються, що ширяться чутки, що нібито Піски та аеропорт розміняють і увесь укріпрайон відійде противнику. От тільки такий сценарій, кажуть, для них стовідсотково неприйнятний.

Бійці запевняють – настрій бадьорий, дух бойовий, налаштовані рішуче. Тож, йти з Пісків та залишати цю позицію воїни точно не збираються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus