USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.35 10.50

Уся правда про скандальну зустріч «кіборгів» із бойовиком Моторолою

15 Грудня 2014 10:35
Несподіваним скандалом завершився минулий тиждень. Нібито «мирна» зустріч між бойовиками, зокрема, і керівником місцевих бойовиків Моторолою, з кіборгами донецького аеропорту закінчилася настільки «мирно», що український офіцер потис руку бойовику. Чергове відео оприлюднив російський телеканал LifеNews, який періодично перебріхує. Та все ж це відео викликало ефект вибуху.

Але чи реально кіборги здають донецький аеропорт і чи реальні військові на відео, - інформує ТСН.

Події минулого тижня неабияк збурили пресу, суспільство і керівництво ЗСУ. Розвиваються вони на передовій, поблизу селища Піски, на території донецького аеропорту.

Річ у тім, що від терміналів донецького аеропорту, які мужньо боронять українські кіборги, до місця дислокації українських Збройних сил відстань протяжністю приблизно 3,5 кілометра. Щодня по кілька разів тією дорогою їздили українські військові, які доставляли кіборгам боєкомплекти, продукти, вивозили поранених і вбитих. Проте з кінця вересня ситуація неабияк погіршилася. Тепер цією дорогою стало їздити дуже складно. Адже вона перетворилася на тир із живими мішенями, де бойовики не втрачають нагоди щоразу, щоб знищити українських військових.

А тим часом з Міноборони надійшла вказівка на ротацію кіборгів.

На відео, яке оприлюднив російський телеканал LifеNews видно з обох боків вантажівки. З одного боку – це українські кіборги, які їдуть на ротацію, з іншого – бойовики. Вивезти українських військових на броньованій техніці не було змоги, тому кілька тижнів велися переговори з бойовиками, щоб вивезти особовий склад без втрат.

І на відео чоловік у зеленій камуфляжній формі та чорній шапці – це дійсно український офіцер під псевдо Купол. Він, власне, і отримав наказ про ротацію особового складу.

Зустріч із бойовиками відбувається на території донецького аеропорту. Домовлялися провести її без зброї. Проте за кадром лишаються ті факти, що український офіцер стояв під дулами автоматів близько двох десятків бойовиків. Власне, самі переговори велися з керівниками бойового угрупування «Восток». У чорній куртці і в чорній шапці на відео – це один із ватажків «Востоку» Моторола.

Крім того, абсолютною несподіванкою було присутність кількох камер і мікрофонів.

Журналіст Олександр Моторний наприкінці репортажу резюмує, що керівництво Міноборони не надало жодного коментаря з приводу цієї зустрічі. Особовий склад українських кіборгів, на щастя, повністю збережений і успішно доправлений на ротацію. Російський канал, зі свого боку, вчергове оббрехав українських військових про начебто здачу донецького аеропорту. А ласих коментувати побачене відео, журналіст просить утриматися від упереджених суджень, адже, вважає, що будь-що коментувати з побаченого може лише той, хто, принаймні, обороняв донецький аеропорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus