USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Луцьку встановили бігборди на честь героя, який накрив собою гранату

26 Січня 2016 08:00
У Луцьку з’явились бігборди на честь сироти-героя з Луцька, який в бою врятував своїх товаришів. 18-річний юнак закрив собою гранату, чим врятував від смерті декількох побратимів ціною власного життя.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці лучанин Богдан Усік.

«Сьогодні, 25 січня, Андрію Снітку мало виповнитись 20 років! Це був справжній герой нашого часу. Його має пам'ятати кожен українець. Але нажаль час їде, а ми забуваємо своїх героїв. Навіть країна за яку боровся «Хома» забула про нього. Андрій досі не отримав звання Героя України посмертно», - йдеться у дописі.

Зі слів Богдана, бігборди виділило ТзОВ «БРЕНДБОРД».

На сайті електронних петицій до Петра Порошенка збирають підписи для присвоєння звання Героя України Андрію Снітку. Петиція набрала 510 підписів з 25 тисяч необхідних. До кінця голосування залишилося 43 дні. Присвоїти «Хомі» звання Героя України та нагородити посмертно медаллю «За мужність» просили і волинські волонтери.

Нагадаємо, на честь загиблого бійця полку «Азов» Андрія Снітка назвали школу у селищі Маневичі, що на Волині. А 7 грудня 2015 року волонтери завітали до Волинської облдержадміністрації, аби нагадати про своє прохання нагородити посмертно орденом «За мужність» волинського бійця батальйону «Азов» Андрія Снітка (позивний «Хома»). З бійцем батальйону «Азов» волинянином Андрієм Снітком, який віддав своє життя за бойових побратимів, прощалися у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку. Відспівування загиблого та громадська панахида відбулися 23 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus