USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

Син бійця «Світязя» отримав татову нагороду за мужність

16 Березня 2015 12:17
Бійцеві роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області Максиму Ляшуку посмертно присвоїли нагороду «За відвагу та мужність». Медаль отримав син бійця. Про це інформує в мережі Ольга Ляшук.

Нагадаємо, Ляшук Максим, позивний "ЯР", віддав своє життя за мир та єдність України. Хлопець після Іловайського котла довгий час вважався зниклим безвісти. Його опізнали за аналізом ДНК-експертизи. 27 грудня лучани провели у останню путь п’ятьох загиблих воїнів із батальйону «Світязь», зокрема і Максима.

На Рівненщині у школі, де свого часу вчився, а згодом і працював Максим відкрили меморіальну дошку.

Інформаційне агентство Волинські Новини раніше публікувало розповідь товариша Максима, Ігоря, яким загиблий хлопець був у житті та в 14 років врятував життя другові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОСТАННІЙ ДЗВІНОК ІЗ «ІЛОВАЙСЬКОГО КОТЛА», - БАТЬКО ЗАГИБЛОГО БІЙЦЯ «СВІТЯЗЯ»

Зі слів Ольги Ляшук, 14 березня до родини загиблого воїна приїжджав начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига. Керівник волинської міліції відвідав могилу солдата та вручив синові Максима Матвійові медаль «За відвагу та мужність».



"Як боляче і гірко на душі! Скільки ще має бути присвоєно таких нагород ПОСМЕРТНО?! Скільки ще діток мають зростати сиротами, позбавленими батьківського тепла і любові? Невже не буде кінця цій війні? От і Калинка Столярчук нарешті дочекалася свого татка. Спочивайте з Богом наші Герої. Вічно пам'ятатимемо вашу Мужність та Відвагу. Любимо і сумуємо", - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus