USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.20 41.47
  • PLN 10.30 10.50

Росія застосувала авіацію під Дебальцевим, - «Кривбас»

9 Лютого 2015 15:54
Район Дебальцевого обстріляли 6 літаків РФ. Про цe повідомив виконувач обов’язків заступника командира 40-го батальйону “Кривбас” Юрій Сенковський, - інформує УНН.

“Це сталось приблизно півтори години тому. Згідно з інформацією з опорних пунктів, такі дані підтверджуються. Авіація відпрацювала. Спочатку два літаки по опорним пунктам „Зеніт“ та „Мойша“. А після цього чотири літаки відпрацювали зі східного боку в бік самого міста Дебальцеве. 90%, що це російська авіація.

Інформація отримана з блокпосту — безпосередньо від тих хлопців, які потрапили під обстріл. Що саме було обстріляно останнім — місто чи його околиця, я точно не знаю”, — повідомив військовий.

У в штабі АТО раніше спростували інформацію про авіаційний обстріл позицій військових в районі Дебальцевого.

Так, спікер АТО, полковник Андрій Лисенко в коментарі сайту "Лівий берег" спростував цю інформацію, додавши, що "там зараз нельотна погода".

Також інформацію про застосування Росією бойової авіації під Дебальцеве заперечує і начальник прес-центру АТО Олександр Мотузяник. "Інформація не відповідає дійсності", - зазначив Мотузяник в коментарі УНІАН.

Як повідомив Цензор.НЕТ заступник командира роти 40-го мотопіхотного батальйону старший лейтенант Ламака, о 14-00 по опорному пункту під Дебальцевим 4 штурмовики російських ВПС нанесли авіаудар.

"Нам необхідно прикриття від авіаударів. Це вже другий наліт за день", - заявив заступник командира роти 40-го мотопіхотного батальйону.

Трохи пізніше цю інформацію сайту "Ліга" підтвердили бійці 92-ї бригади, які стримують атаки російських військ і найманців у східній частині Дебальцевого.

"Підтверджується інформація про два російських літаки. Завдали удару по наших позиціях в передмісті", - повідомили бійці.

Крім того, інформацію про артобстріл підтвердили в батальйоні "Азов".

Нагадаємо, США пообіцяли блискавичну реакцію, якщо Володимир Путін застосує на Донбасі авіацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus