USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Повернувся, аби врятувати прапор

17 Листопада 2014 09:50
Прикордонник пробрався на замінований пункт "Довжанський" Луганської області, щоб врятувати від знищення український прапор. Бійця-патріота звуть Владислав Бувалкин, - про це йдеться в ТСН.

Врятований прапор він приніс з собою в студію. Нагадаємо, запеклі бої за "Довжанський" почалися влітку і тривали два місяці. Весь цей час українські прикордонники перебували в оточенні - з території Росії по ним вела вогонь російська артилерія, а з боку України замкнули кільце бойовики.

Те, що українським прикордонникам вдалося протриматися в "котлі" настільки довго, називають дивом.

"Прапор - це був символ нашої присутності, символ нашої стійкості. Кожного разу, коли закінчувався обстріл, я визирав з свого укриття, і мені було приємно бачити, що прапор все ще висить", - розповів Владислав.

Коли з'явилася можливість вийти з "довжанського котла", прикордонники замінували свої позиції. Але Владислав помітив, що український прапор над "Довжанским" продовжує майоріти. Тому він повернувся на заміновані позиції, піднявся на вишку, зняв прапор і тільки після цього приєднався до товаришів.

"Не хотілося залишати прапор на наругу, бо я бачив, що роблять з нашими прапорами, - пояснив український прикордонник. - Вважається, якщо підрозділ зберіг зброю і зберег прапор, то він відступив гідно".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus