USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.50 10.70

На Волині на території храму відкрили стелу пам'яті Героїв

19 Січня 2016 08:00
Пам’ятну стелу Героям Небесної сотні та загиблим на фронтах російсько-української війни урочисто відкрили в селищі Стара Вижівка на Волині. Стелу встановили на території новозбудованого храму Василія Великого Української православної церкви Київського патріархату. Про це повідомили у прес-службі волинської Свободи.

17 січня 2016 року священики УПЦ Київського патріархату та чолі з митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом здійснили освячення престолу новозбудованого храму Василія Великого УПЦ КП, у якій богослужіння здійснюватиме отець Іван (Зеленко). Після цього відбулось освячення пам’ятної стели Героям Небесної сотні та загиблим у російсько-українській війні мешканцям Старовижівщини. На стелі викарбувані їхні імена та розміщені портрети. Це зокрема – Бугайчук Сергій Анатолійович, Артемук Олександр Іванович, Тарасюк Богдан Володимирович.

«Відкриття та освячення першого величного та просторого українського храму в райцентрі Стара Вижівка – це, безперечно, неординарна подія. Символічно, що тут же, навпроти виходу з храму, наші побратими зі «Свободи» облаштували пам’ятну стелу нашим новітнім Героям. І кожен відвідувач українського храму, помолившись за Україну та українських Героїв, зможе підійти і вклонитися їхній світлій пам’яті. Привести сюди своїх дітей та внуків, щоб знали своїх Героїв в обличчя, щоб шанували», – прокоментував подію присутній на урочистостях заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

Ініціатори та натхненники спорудження пам’ятної стели – керівники Старовижівської «Свободи», депутати Старовижівської районної ради Іван Омельчук і Анатолій Лавринюк. За їх словами, у найближчих планах свободівців – встановити у центральній частиніселища ще одну аналогічну стелу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus