USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Герої не вмирають: у Луцьку вшанували полеглих в бою під Веселою Горою

5 Вересня 2016 14:05
Молебнем пам’яті вшанували українських захисників, які поклали своє життя у війні проти російського загарбника. Два роки тому, 5 вересня 2014 року, частина роти батальйону «Айдар» потрапила в підступну засідку російського спецназу, поблизу села Весела Гора Луганської області.

Панахида відбулась на алеї почесних поховань кладовища, що в селі Гаразджа.

Після зборів на Театральному майдані, бійці добровольчих батальйонів, разом з активістами та священнослужителями вирушили на алею почесних поховань. Там, після молитви за участі військового капелана Михайла Бучака віддали шану усім, хто поліг в боротьбі за Україну. Наостанок до могил загиблих волинських героїв приклали стяг батальйону «Айдар» та виконали гімн України.

Бій, в котрому, полягло чимало волинян, відбувся 5 вересня 2014 року біля блокпосту села Весела Гора Луганської області.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИЙ АЙДАР ПОТРАПИВ У ЗАСІДКУ. 11 ЗАГИБЛИХ. ОНОВЛЕНО

Колона 2-ї роти батальйону «Айдар» у складі 1 вантажівки «ЗИЛ» і 1 легкового автомобіля з особовим складом у 23 чоловіка рухалася дорогою Луганськ-Щастя. Блокпост в районі Веселої Гори донедавна був зайнятий українськими підрозділами, проте з невстановлених причин українські сили полишили його. Блокпост був зайнятий підрозділами проросійських бойовиків, і залишався під українським прапором.

Колону «Айдару» зупинили на блокпості, і дізнавшись назву батальйону, російські формування відкрили вогонь на ураження. Прорватися до своїх змогло лише 3 бійців батальйону.

Невдовзі відбувся другий бій — тим же маршрутом рухалася колона 2-го батальйону 80 ОАеМБр. Внаслідок бою десантники підбили танк і БТР бойовиків, проте втратили 23 чоловіка загиблими і зниклими безвісти.

Відповідно до офіційних даних, українська сторона втратила 41 чоловіка загиблими та зниклими безвісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus