USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Чим луцький «Богдан» допоможе українській оборонній промисловості

4 Лютого 2015 13:35
Потужності луцького автозаводу дозволяють налагодити кузовне виробництво для військово-оборонного комплексу. Зокрема, йдеться про броньовані «швидкі допомоги», напрацювання у виготовленні яких підприємство вже має.

Про це йшлося у рамках візиту на луцький автобусний завод «Богдан» під час Дня депутата Луцької міської ради.

На підприємстві заплановано три етапи реконструкції: перший завершили ще у 2006 році, другий – на 80% завершили у 2008 році, третій вже є в перспективі. Модернізація і реконструкція передбачала виробництво 6 тисяч тролейбусів та автобусів в рік. Нині ця цифра становить 2 тисячі одиниць.

Директор ДП «Автоскладальний завод №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Микола Джула підкреслює, що поки цих потужностей цілком достатньо – аби були замовлення.
Проте, за станом на сьогодні, потенціал підприємства не використовується на повну потужність саме через нестачу замовлень.

Зі слів очільника підприємства, луцький «Богдан», враховуючи нинішню ситуацію в країні, міг би послужити для військово-промислового комплексу країни. Зокрема, на виробництві майданчик ДП №2 хочуть максимальним чином сконцентрувати під виробництво для «оборонки».

Що стосується конкретних проектів, які міг би реалізувати луцький автозавод, то більшість з них стосується кузовного виробництва.
Адже для цього створені всі технічні умови.
Для прикладу, на фронті прислужились би броньовані санітарні автобуси. Їх цілком реально виготовляти у Луцьку, тим паче, що підприємство вже має певні напрацювання у цій сфері.

Як зазначає Микола Джула, все що потрібно для того, аби «Богдан» розпочав виробництво такої техніки – це замовлення від держави та, звичайно, його фінансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus