USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Виявили ще 5 офшорних фірм Порошенка

18 Липня 2016 12:27
Група компаній «Укрпромінвест» президента України Петра Порошенка активно використовувала офшори і проти компаній навіть порушувалися кримінальні справи за підозрою в ухилянні від сплати податків на суму 25 млн грн. Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми» на Радіо Свобода.

Журналісти посилаються на матеріали кримінальної справи, яка була порушена в 2003 році за часів президентства Леоніда Кучми, коли Порошенко знаходився в опозиції. У розслідуванні йдеться, що правоохоронці встановили в ході досудового слідства, що офшорна компанія Agroprodimpex, яка з'явилася в структурі бізнесу Порошенко в 2001 році і залишається там до цього дня, «задіяна в злочинних схемах мінімізації оподаткування ряду підприємств, які зареєстровані і розташовані на території України ». Слідчі зверталися в Інтерпол з проханням долучити іноземних правоохоронців до розслідування, в якому фігурують як мінімум 5 офшорних фірм, які в різний час належали до групи компаній «Укрпромінвест».

Йдеться про: Agroprodimrex Corp з офшорної зони штату Делавер (США), кіпрський Agroprodimrex Cyprus Limited, Willenhall Traiding Limited і Fairdrook EnterprisesLimited з острова Мен і панамський Ukrprovinvest Holding Limited. Але в 2004 році кримінальну справу було закрито і не було передано в суд.

Нагадаємо, з компанії Mossack Fonseca «витекли» документи, які стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи виявилися в розпорядженні німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародному консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) і Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP). Зараз з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох - президента Петра Порошенка, екс-прем'єру Павлові Лазаренку і підприємця Мохаммеда Захура - британському бізнесменові пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: ІМПЕРІЯ ГАРАНТА: ПОРОШЕНКО ВИКОРИСТОВУЄ ОФШОРИ БІЛЬШЕ 15 РОКІВ. РОЗСЛІДУВАННЯ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Україна Показати IP 18 Липня 2016 12:53
Слава Україні!
Андрій Показати IP 18 Липня 2016 12:57
Один варіант як для справжнього чоловіка, який обманув пів-України (яка за нього проголосувала і повірила) - ЗАСТР*ЛИТИСЬ.
Поправочка до Андрій Показати IP 18 Липня 2016 13:26
Не пів України, а абсолютно всю! Просто не всі це розуміють, або не хочуть розуміти.
виборець до Андрій Показати IP 18 Липня 2016 15:50
Терміново вимагати проведення референдуму про недовіру і дорога на нари,тільки не допустити,щоб пішов за яником.
Україна до виборець Показати IP 19 Липня 2016 15:04
Тут вже хз як його зробити.... Бо то "народом обраний " президент...
123 Показати IP 18 Липня 2016 17:22
Ай ,маладэц!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus