USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

«Айдар» збираються розформувати?

30 Січня 2015 09:02
Добровольчий батальон "Айдар" збираються розформувати. Про це повідомила прес-секретар "Айдару" Юлія Євдокимова, - інформує "Українська правда".

"Розформовують, бо невигідно мати на передовій добровольчі батальйони. Всі добровольчі батальйони переформатовують в якісь інші організації: або приєднують до бригад, або інших частин. Та грунтовно "чистять", - сказала вона.

Євдокимова підтвердила, що військова прокуратура дійсно відкривала низку справ щодо "айдарівців", але багато з них були закриті за фактом недостатньої кількості доказів.

До суду, зі слів прес-секратаря "Айдару", дійшла лише одна справа: двох членів батальону затримали за перевезення сепаратиста із зони АТО до СБУ після заяви його дружини. Суд обрав для бійців міру запобіжного заходу – вихід під заставу у сумі по 24 тис грн за кожного. Слідство у цій справі триває.

Зі слів Євдокимової, у п'ятницю о 10 ранку почнеться пікет під Міністерством оборони з вимогою не розформовувати батальйон.

Натомість у батальйоні "Айдар" спростували інформацію про нібито своє розформування.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінціпідрозділу в Facebook.

"Будь-які інформаційні повідомлення про розформування нашої військової частини є провокацією! Юлія Євдокимова не є прес-секретарем батальйону "Айдар" і не має права робити заяви від імені в /ч В2950 (до 17.01.2015 - в / ч В0624) - батальйону "Айдар", - сказано в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus