USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Луцька «Цукерня»: кава з ароматом мистецтва*

7 Червня 2016 09:44
Чотири роки тому на вулиці Сенаторки Левчанівської з’явився магазин з кавою та чаєм «Цукерня». Тут можна було не тільки придбати інгредієнти напоїв, а й почаювати чи покавувати. За цей час магазин з двома столиками переріс у повноцінну кав’ярню з двома залами, де можуть розміститися до 40 відвідувачів.

«Ми, напевне, єдиний заклад, в якому 90% відвідувачів – постійні гості. Баристи пам’ятають смаки наших клієнтів – хто любить каву з цукром, а хто без, хто п’є з молоком, а хто смакує чорною кавою. Відвідувачі приходять до нас як додому. Особливо людно в обідню перерву», - розповідає власниця «Цукерні» Юлія.

Перше, що впадає у вічі, коли входиш до кав’ярні – вибір тістечок, якими тут можна почастуватися до кави або чаю: від багатошарових тортів до ніжних суфле та кексів. Щодня поповнюється асортимент власної випічки та багато солодощів – від постійних постачальників, яким довіряють.
У майбутньому планується забезпечувати усіх клієнтів випічкою власного виробництва, адже в кав’ярні уже розробили меню, де мають бути млинці, фруктові салати, штруделі, чізкейки та суфле. Кондитери професійного класу щодня працюють над створенням вишуканих десертів. Незабаром у кав’ярні можна буде не лише поласувати солодощами, але й втамувати голод.

Ще одна деталь, яка неодмінно привертає увагу – експозиція картин, розміщена на стінах обох залів, і яку обіцяють оновлювати що 2-3 місяці. В одній залі – виставка робіт учнів Луцької художньої школи, вихованців місцевого художника Андрія Русановича. А нині в новій залі – експозиція самого митця. Відомий луцький художник не боїться експериментів, постійно шукає себе. У експозиції, розміщеній в кав’ярні «Цукерня», представлені його модерністські роботи. Та митець в своїх роботах не цурається поєднувати цей стиль разом з реалізмом. А в ранніх його творах переважала архітектура, якої, здебільшого, у реальному житті не існує. Вона, фантастична і загадкова, немов виринає з дитячих казок.
Нова зала, яку нещодавно відкрили в закладі, якраз вигідно підкреслює витвори мистецтва: багато простору й світла, контрастні кольори дозволяють сповна насолодитися спогляданням картин. А ось перша зала, яку відкрили раніше, дещо дисонує з цією атмосферою: яскраво-червоні меблі, підібрані в тон шпалери, бордові гардини вражають акцентами, що й не одразу помітиш розвішені тут картини.
Ще один контраст закладу – флористика: у першій залі у вазах живі квіти, а от у другій, що дивує, – штучні композиції, хоч і доволі милі.
Зрештою, у кожного клієнта – власні враження про заклад, де подають запашні каву та чай із свіжою випічкою, і де можна помилуватися творами мистецтва.

«Багато світлого простору, м'які меблі у поєднанні з контрастними кольорами та красиві квіти додають атмосфері ще більшого життя. Я відчула приємну ейфорію, адже намагаючись отримати заряд енергії, насправді отримала набагато більше, потрапивши дійсно в «правильний» заклад, де можна не лише смачно почастуватись, а й відчути себе частиною справжнього мистецтва», - ділиться враженнями від закладу відвідувачка.

Великий вибір кави та чаю, цукерок і запашної випічки, розраховані на найвибагливіших відвідувачів. Тож «Цукерня» стала улюбленим місцем для багатьох людей. А це, своєю чергою, означає, що в даному закладі персонал відповідає за якість товару та належне обслуговування.

Адреса «Кав’ярні-Цукерні»: Луцьк, вулиця Сенаторки Левчанівської, 2.

Тел.: (050) 563-06-97, (097) 245-95-43.

Графік роботи: щодня з 8 до 20:00.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 7 Червня 2016 09:44
Дуже гарний заклад.постійно сюди заходжу,щоб випити кави.обслуговування на висоті.і власниця напрочуд мила і доброзичлива людина.
лучанин Показати IP 7 Червня 2016 17:15
Завжди в обідню перерву заходимо щоб випити філіжанку кави.
Лариса Показати IP 7 Червня 2016 17:31
Так,згідна.кава дуже смачна.атмосфера приємно вражає.затишно.в Луцьку попити кави чи чаю можна будь де.але тягне завжди сюди.тут дбають про клієнтів.
Іван Показати IP 9 Червня 2016 09:14
Забули лише дописати - "Інформація прозвучала на правах реклами"
Клієнтка до Іван Показати IP 9 Жовтня 2016 08:24
Замовляли торт у цьому "гарному закладі". Нікому категорично не раджу! Адже заплативши немалі гроші ви отримаєте зовсім не те про що домовлялися,зовнішній вигляд м'яко кажучи не гарний,а мав бути святковий торт для дитини на день народження. А начинка замість жіночих примх-3 забитих білих бісквітних коржі перемащених згущеним молоком,і де не де родзинки. Не гарно обманювати!
Мяу Показати IP 21 Липня 2018 07:40
Нарешті, вони закрились)) Сподіваюсь, власниця ніколи вже не не відкриє подібний заклад)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus