USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

У Ковелі - найкраща в Україні база для Чемпіонату з веслування, - головний суддя

17 Червня 2015 09:48
Ковель приймав Чемпіонат України з веслування. Про це інформує Ковельський телевезійний центр.

“Знаючи інфраструктури нашого виду спорту по всій Україні, впевнено скажу: тільки Ковель може прийняти такі масові дитячі змагання, розмістити таку кількість спортсменів, забезпечити прийнятні умови проживання і харчування. База підготовлена тут “на відмінно”. З року в рік майстерність дітей зростає. В цьому році ввели байдарки-четвірки, естафети — це дуже складні командні човни. Іде запекла боротьба за перемогу. Всі хочуть с тати чемпіонами...”, - каже головний суддя змагань В'ячеслав Настюк.

Цього року позмагатися за медалі чемпіонату України серед юнаків та дівчат з'їхалися спортсмени з 21-єї області України (в тому числі — Донецької та Луганської), а також Києва. Гості зі столиці - екіпаж байдарки-четвірки щойно відсвяткував перемогу на 200-метровій дистанції.

“Наші хлопці навчаються в спортивному ліцеї. Тому в нас була цілеспрямована підготовка до цих змагань. Ми доклали багато зусиль. Наші надії справдилися. Ми тренувалися цілий рік. Тому я рада, що все так вийшло...”, - розповідає тренер команди Києва Ольга Ярмоленко.

Не приховували емоцій після фінішу і дівчата з Львівської області — переможниці в заїздах байдарок-четвірок на дистанції 200 метрів.

“Ми доклали всіх зусиль для перемоги. І так сталося, що ми стали першими і виграли чемпіонат України. ”, - говорить чемпіонка України серед дівчат Софія Нич.

“Дівчатка займаються 2-3 роки. Це їхній перший виступ на змаганнях такого рівня. І зразу — вдалий: вчора вони були третіми на дистанції 500 метрів, а сьогодні — перемога на дистанції 200 метрів. Їм це вдалося. Вони зібралися з силами і перемогли. Вони — молодці!..”, - радіє тренер команди Львівської області Уляна Дацьків.

Для більшості хлопців та дівчат такі змагання — перша серйозна проба сил. Вихованець заслуженого тренера України Федора Семенюка ковельчанин Павло Борсук тричі був призером цьогорічної першості. А от його друзям з команди Волині підкорилося “золото” в заїздах екіпажів-четвірок на дистанціях 1000 та 500 метрів.

”Займаюсь я у Федора Івановича Семенюка вже 2 роки. Мені подобається цей вид спорту, бо він дає спортсмену витривалість. Які твої подальші плани? Думаю, що наступного року вже виступатиму в четвірці зі старшими хлопцями... ”, - розповідає призер чемпіонату України Павло Борсук.

Загалом в активі волинян — 5 золотих медалей чемпіонату і друге загальнокомандне місце. Третіми за кількістю командних балів були спортсмени Львівщини. А перемогу на водах Турії здобули юні веслувальники Херсонської області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
весло Показати IP 17 Червня 2015 12:34
якщо в ковелі найкраща база в україні то ви не бачили нормальної бази чукчі - тайга ,куди ви їздите на змагання

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus