USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волиняни осідлали китайських «драконів». ВІДЕО

26 Вересня 2011 15:01
Цієї неділі, 25 вересня, на Ковельському водосховищі серед байдарочників, каноїстів та веслувальників відбулися Міжнародні змагання з веслування на байдарках та каное й показові веслування на човнах «Дракон».
За словами головного організатора дійства Ігоря Верчука, змагання на байдарках та каное відбуваються уже 27-й раз поспіль у Ковелі до Дня машинобудівника. Проте змагання на човнах «Дракон» - уперше.
Понад 400 аматорів і професійних спортсменів взяло участь у змаганнях. Із них - чотири професійні команди «Західний вітер-1», «Західний вітер-2», «Ніка Сільмаш» (усі представляли нашу область), а також команда із Чернігова. А сім аматорських команд сформовані із ковельчан.
Учасники змагалися на двох дистанціях: 2 тисячі та 200 метрів. В результаті серед професійних команд лави першості вибороли веслувальники команди «Західний вітер-1». До слова, учасники «Західного вітру» нещодавно посіли 2-ге місце на чемпіонаті світу у Торонто (Канада).
Як розповіли учасники змагань, драгонбот не має суттєвих відмінностей від інших веслувальних видів спорту.
«Різниці такої суттєвої немає, тому що принцип такий самий у драгонботі, як і в каное. На байдарці трішки інакше. Але домінують в цьому виді спорту каноїсти та байдарочники», - каже голова Волинської федерації веслування на човні «Дракон» Андрій Шевчук.
Вид спорту «драгонбот» передбачає наявність на човні 20-ти веслувальників, одного барабанщика, який задає ритм та керманича, який направляє човен.
«Усе в комплектації коштує 6,5 тисячі євро. Човни тут китайського виробництва, є два човна із Польщі. Вага одного човна - 250 кілограмів, довжина для 20-місного - 12 метрів 50 сантиметрів», - каже капітан команди-переможця «Західний вітер-1» Олег Кондес.
Подібні змагання організатори фестивалю мають на меті проводити щороку і популяризувати драгонбот серед волинян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus