USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Волинянка - чемпіон Європи з вільної боротьби. ВІДЕО

13 Березня 2012 14:54
Українські борчині, серед яких ковельчанка Юлія Остапчук, на першості континенту завоювали чотири «золота» і три «срібла».

Про це інформує «Проковель».

У Бєлграді упродовж 4-9 березня тривав чемпіонат Європи з вільної боротьби. Золоту медаль звідти привезла ковельчанка Юлія Остапчук (вагова категорія - 63 кілограми).
Юлія виборола другу поспіль перемогу на європейських килимах. Вона взяла верх над шведкою Йохан Матсон (2:0, 2:1), француженкою Одрі Прієто (1:1, 3:1) і туркенею Еліф Есілірмак (1:1, 1:0).

Ковельчанці на суперниць вистачало двох періодів. А от у фіналі їй дістався «міцний горішок» - Наталя Смирнова, з якою українська борчиня до того ніколи не зустрічалася. Як не старалася росіянка нав'язати Остапчук свою боротьбу, ковельчанка не піддалася на провокації і надійно тримала оборону - 1:0, 0:1, 1:0.

Перед тим, як відправитися в Бєлград на чемпіонат Європи з боротьби, Андрій Пістун, тренер чотирьох з семи борчинь, яким довірили захищати кольори українського прапора, запевнив: «Якщо мої дівчата візьмуть два «золота», я поголю голову». Не минуло й тижня, як відомий львівський наставник блищав голеною потилицею.

Так, його підопічні Людмила Балушка та Юлія Остапчук стали чемпіонками, а Олександра Когут та Алла Черкасова отримали срібні нагороди. Крім того, ще одне «золото» привезла до Львова Наталія Синишин.

На чемпіонаті континенту українці були учасниками всіх фіналів. Золотий почин львів'янок підтримала одеситка Ганна Василенко, а досвідчена сумчанка Катерина Бурмістрова поклала у скарбничку збірної «срібло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іван Козолуп Показати IP 13 Березня 2012 14:57
Молодець! Хоча б українські спортсмени піднімають рейтинг країни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus