USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Волинь» захищатиме болгарин

10 Липня 2012 10:41
Трирічний контракт з луцькою «Волинню» підписав захисник збірної Болгарії Петар Занєв.

Про це повідомляють у прес-службі ФК «Волинь».

У новому для себе клубі Занєв виступатиме під номером 5. Футболіст народився 18 жовтня 1985 року. Має зріст 180 сантиметрів, вагу ‒ 71 кілограм. Виступає в амплуа лівого захисника.

За національну збірну Болгарії Петар Занєв провів 17 матчів. У Єврокубках – 18 матчів, забив 2 голи.

Довідково:

Петар Занєв народився у місті Копрівлен. У віці 14 років він розпочав займатись у футбольній школі «Септемврі» (Сімітлі), де його тренером був Петр Цвєтков, який використовував провідні методики знаменитих своїми вихованцями футбольних шкіл Нідерландів. У 2002 році футбольна школа переїхала до міста Благоєвград, де у віці 17-ти років Занєв дебютував в дорослому футболі у складі місцевої команди «Пірін».
Півтора роки знадобилось Занєву та команді з Благоєвграда, щоб потрапити до елітного дивізіону Болгарії ‒ групи А. В матчах за «Пірін» молодого та перспективного захисника помітив один з топ-клубів Болгарії ‒ «Літекс» (Ловеч) і наприкінці 2005 року уклав з футболістом контракт. Перший матч за нову команду Занєв зіграв проти свого першого клубу – «Піріна» у квітні 2006 року.
Літом 2007 року Занєв на правах оренди переходить до іспанської «Сельти», яку на той час очолював відомий в минулому болгарський футболіст, а наразі тренер - Хрісто Стоічков. Перед тим Стоічков очолював збірну Болгарії і був добре знайомий із здібностями гравця. Занєв поступово вливався в основний склад «Сельти», але Стоічкова на посаді головного тренера змінив іспанець Лопес Каро. При ньому болгарські гравці запрошені колишнім тренером уже не мали кредиту довіри, тому Занєв був відправлений в чергову оренду до клубу «Расинг Ферроль». Там він у статусі основного дограв сезон, після чого повернувся на Батьківщину. Наступні два сезони у «Літексі» стали надзвичайно успішними для гравця. Занєв виграв усі національні трофеї: чемпіонат, кубок та суперкубок Болгарії, а в 2011 році отримав приз «Улюбленець фанатів». Українські вболівальники можуть пам’ятати цього футболіста за минулорічними матчами Ліги Європи, в яких київське «Динамо» зустрічалось із «Літексом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus