USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

«Волинь» долучиться до акції УЄФА

30 Березня 2012 17:52
До акції УЄФА «Професійний футбол проти голоду» долучиться і луцька «Волинь».
Про це повідомляє сайт ФК «Волинь».
Цими вихідними у Європі пройде акція «Професійний футбол проти голоду». На сотнях футбольних стадіонів континенту зачитають повідомлення, у яких наголосять на необхідності вжити термінових заходів, аби запобігти гуманітарній катастрофі на території Сахелі, тропічної савани в Африці, де мільйонам людей загрожує продовольча криза, викликана посухою, хронічною бідністю, високими цінами на продукти харчування, міграцією та конфліктами.
Українська Премʼєр-ліга, а також футбольні клуби «Волинь» і «Металург», які вийдуть на поле стадіону «Металург» у Донецьку, долучилися до цієї акції.
Як пише «Дзеркало тижня», у матчах проти голоду загалом візьмуть участь 300 професійних футбольних клубів у 20 лігах у 16 європейських країнах.
Кампанія організована Асоціацією європейських професійних футбольних ліг, Європейською комісією і Продовольчою і сільськогосподарською організацією ООН (ФАО). Наймасштабніший «Матч проти голоду» відбудеться 30 березня, повідомляє центр новин ООН.
До моменту закінчення останнього матчу, який зіграють 2 квітня, заклики кампанії облетять весь континент: від Глазго до Відня і від Малаги до Новосибірська.
«Ми повинні діяти зараз, щоб допомогти людям самим надати собі допомогу. Водночас нам необхідно підвищити стійкість місцевого населення, щоб вони не переходили зі стану однієї кризи до іншої, не допускали ситуації, коли засуха неминуче переросте в голод», ‒ сказав генеральний директор ФАО Жозе Граціану да Сілва.
«Футбол ‒ це ідеальний інструмент для того, щоб пролити світло на скрутне становище людей в Сахеле», ‒ зазначила член Європейської комісії з питань міжнародного співробітництва, гуманітарної допомоги та кризового реагування Крісталіна Георгієва.
«Ми всі терпимо приниження, коли будь-хто в будь-якій країні вмирає від голоду», ‒ сказав бразильський футболіст Роберто Карлос, який зараз є директором команди «Анжи» (Махачкала, Росія).
Колишній воротар італійської національної команди і посол кампанії від італійської ліги серії А Франческо Тольдо також приєднався до кампанії і заявив, що «люди в Сахеле, можливо, думають, що світ забув про них. У ці вихідні дні європейський футбол висловить свою солідарність з ними. Вони побачать, що вони не самотні».
Нагадаємо, матч «Металург» ‒ «Волинь» відбудеться сьогодні, 30 березня, о 19:15 на стадіоні «Металург» у Донецьку. Транслюватимуть гру телеканали Перший національний, а також «Футбол».
Довідково:
Сахель ‒ тропічна савана в Африці, яка є своєрідним переходом між північною Сахарою і південними, більш родючими землями. Сахель простягнувся на 3,9 тис. км від Атлантичного океану на заході, до Червоного моря на сході, у поясі, ширина якого змінюється від декількох сотень до тисяч кілометрів; покриває площу 3 млн кв. км.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus