USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ветеран «Волині» вірить у перемогу над «Металістом»

5 Квітня 2013 15:47
Легенда волинського футболу і батько гравця національної збірної України та «Дніпра» Артема Федецького, Андрій Федецький поділився думками про найближчий матч лучан з «Металістом», - повідомляє сайт ФК «Волинь».

За словами Андрія Федецького «хрестоносцям» до снаги обіграти одного з лідерів чемпіонату на його ж полі: «Звісно, у «Металіста» космічна мотивація на цей матч, до того ж, рефері матчу «Волині» і «Дніпра» добряче почистив склад лучан перед грою у Харкові. Але, якщо наші хлопці виявлять такий же характер і силу духу, що в останні хвилини матчу проти дніпропетровців, то додому можна повернутися із позитивним результатом».

Нагадаємо, що на початку 1980 Андрій Федецький зробив крутий кар’єрний віраж за адресою Луцьк-Харків-Луцьк:
«Так сталося, що я у 1983-84 роках грав у Харкові, а на початку 1990 встиг зіграти проти «Металіста» в чемпіонаті України. Але той «Металіст» і сучасну команду Маркевича не можна порівнювати. Це різні за суттю та стилем гри команди. Ні, у мої часи Харків також був футбольним центром України, але нині «Металіст» став справжнім латиноамериканським легіоном. Утім, це право харків’ян - у який спосіб будувати команду. До слова, я встиг забити їм у Харкові – в жовтні 1992. Ми програли 1:2, а я на останніх хвилинах вийшов віч-на-віч з воротарем і котнув йому м’яча під опорну ногу».

Статистика протистоянь суперників приблизно рівна: у вищій лізі чемпіонатів України команди зустрічалися 17 разів (+9 =2 -6; у голах − 30:24 на користь «Металіста»). Обидві команди краще грають на власному полі. «Волині», наприклад, вдалося вивезти із Харкова тільки одну нічию у далекому 1993 році… (1:1).

А от матч першого кола у Луцьку запам’ятався перемогою «Волині» після серії поразок від «Металіста» із великим рахунком. Завдяки голам Бікфалві та Суботича лучани перемогли 2:1.

Матч 23 туру «Металіст» - «Волинь» відбудеться 6 квітня у Харкові о 19:30.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus