USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Українські дебютанти «Волині» 2011/2012. ФОТО

28 Травня 2012 11:16
Протягом останнього сезону футбольної Прем’єр-Ліги України в формі гравців луцької «Волині» на поле виходили 5 українців-дебютантів. Власне, лише двом футболістам вдалося закріпитися в основі, решта – вже покинули команду або міцно «засіли» в дублі.
Перелік футболістів-громадян України, які дебютували протягом сезону в складах команд Прем’єр-Ліги, опублікував сайт Football.ua.
Вже екс-наставник «Волині» Віталій Кварцяний почав випускати дебютантів-українців у 8-му турі. В матчі з київською «Оболонню» на поле вийшов Вʼячеслав Акімов.

Після гри Кварцяний його розкритикував: «Я дав йому шанс, хоча хлопець з першої ліги. Мені його порадив Богдан Блавацький. На тренуванні він себе показав як людина, яка все розуміє і все вміє. Але вийшов сьогодні і нічого не показав». Це була перша і поки остання гра Акімова в УПЛ.
У наступному турі в матчі проти донецького «Шахтаря» взяв участь молодий нападник Василь Жук.

Він вийшов на 78-й хвилині, коли рахунок був 4:1 на користь «Шахтаря». Після того «Волинь» пропустила ще один мʼяч. Більше Жук в першій команді не зʼявлявся, граючи за дубль.
Після зимової паузи, під час якої новий головний тренер «хрестоносців» Анатолій Демяненко запросив до команди декількох нових гравців, дебютантів з українським громадянством було лише троє.
У 23-му турі в грі проти київської «Оболоні» ворота лучан захищав Денис Шеліхов. Коли Демяненко запрошував Шеліхова, ніхто не сумнівався, що він буде сидіти за спиною у Неділька.

Спочатку так воно і було ‒ в перших двох турах стояв Віталій, але після домашньої поразки від одеського «Чорноморця» Демяненко вирішив змінити воротаря, і до кінця сезону Шеліхов так і залишився «номером один».
Уже в наступному турі дебютував вихованець дніпропетровського «Дніпра» Олександр Насонов.

Цей правий півзахисник три роки був одним із лідерів дніпровського дубля, і зміна місця прописки була йому необхідна, як кисень. У «Волині» він не став стовідсотковим гравцем основи, але все ж отримав нормальну кількість ігрового часу.
Захисник Антон Кравченко перебирався до Луцька разом зі своїми товаришами по дублю «Дніпра» Насоновим і Шеліховим, але якщо вони й нині грають у «Волині», то Кравченко вже покинув команду.

Перший матч в УПЛ Антон провів в Донецьку проти «Металурга». «Волинь» тоді тріумфально перемогла, а Кравченко вийшов на поле в додатковий час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus