USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.62 10.77

У Луцьку бійці мірялися силами у рукопашному бою. ФОТО

3 Березня 2013 16:41
ХІІІ Всеукраїнських турнір з рукопашного бою «РУБІЖ» відбувся у Луцьку. Участь у ньому взяли представники Західних областей України.

Змагання відбувалися протягом двох днів 2 і 3 березня у спортзалі Обласного військового ліцею з посиленою фізичною підготовкою.

Всеукраїнський турнір з рукопашного бою «РУБІЖ» організовують уже 13-й рік поспіль за підтримки управління СБУ України в області. Цього разу на змагання приїхали представники з Чернівецької, Житомирської, Вінницької, Рівненської областей.

Також у ньому взяли участь усі спортивні клуби Волині, які пропагують рукопашний бій. Загалом 146 учасників, - повідомили організатори турніру.

Поєдинки відбувалися у 5 вікових групах: 12-13, 14-15, 16-17 років, молодь 18-20 років і понад 21 рік - дорослі. У кожному віці - 6 вагових категорій.

Голова Ради Волинської регіональної федерації рукопашного бою «РУБІЖ», головний суддя змагань Сергій Гузов так оцінив нинішні змагання: «Рівень учасників досить високий. Є майстри спорту з рукопашного бою, боксу, боротьби дзюдо. Дуже різнопланові учасники. Квінтесенція кидків, больових прийомів, ударів ногами, руками, які дозволені в інших видах єдиноборств. Перемагає той, хто швидше думає і якісніше використовує свої навички, техніку, має хорошу фізичну підготовку, характер, досвід».

У поєдинках, каже, можна використовувати кидки, удари, больові прийоми – кожна дія має визначену оцінку. Це єдина організація в Україні з єдиноборств, де використовується неолімпійський формат турніру «програв бій і вибув», а «кругова система», де кожен учасник має змогу провести кілька боїв, найменше - 2, переможці по 6-7, - наголошують організатори турніру.

«У нас невеличка суддівська бригада. Ми трохи втрачаємо в часі, але виграємо в якості. До нас з задоволенням приїжджають з різних регіонів. Головне завдання, щоб спортсмени здобували досвід. Через 1,5 місяця Чемпіонат України і більшість з тих, хто тут у нас стає призером, вони також стають і призерами чемпіонату України», - каже Сергій Гузов.

Так, у підсумку третє командне місце здобула команда з Чернівців, друге - клуб рукопашного бою «Інсайт» з Луцька, а переможцями стали бійці Волинської регіональної федерації рукопашного бою «РУБІЖ».
Найкраще серед волинян виступили: брати Богдан та Тарас Ліщинські (Магістр), Дмитро Щурук (Тайфун), Олександр Боровець (Патріот), Ігор Сковородецький (РУБІЖ), Дмитро Коваль (РУБІЖ).
























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 8 Листопада 2014 04:46
Підкажіть будь-ласка де можна найти відео цих змагань.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus