USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

У Володимирі-Волинському відкрили сучасний спорткомплекс

15 Травня 2015 12:45
Інфраструктура спортивних закладів Володимира-Волинського поповнилась ще однією новобудовою. У місті відкрили спортивно-розважальний комплекс при спеціалізованій школі-інтернаті І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки».

Будівництво сучасного комплексу, який вміщує спортивну та актову зали, тривало протягом трьох років і вартувало обласному та державному бюджетам близько шести мільйонів гривень, – пише Слово Волині.

Зі слів директора школи-інтернату Валентина Вірковського, на цю подію навчальний заклад чекав давно, адже спортивний профіль і розвиток творчих здібностей дитини є одними з найважливіших ланок навчального процесу спеціалізованої школи.

Вихованці численних гуртків та секцій, які діють при школі, займають призові місця та перемагають на всеукраїнських творчих конкурсах та спортивних змаганнях, а серед випускників школи - чимало майстрів різних видів спорту та учасників збірних України.

«Ми сьогодні не просто відкриваємо спортивний комплекс та актовий зал, ми відкриваємо шлях нашим вихованцям до спорту та творчості. І я переконаний, що зі стін нашої школи виходитимуть різносторонньо розвинуті особистості», – зазначив Валентин Вірковський.

Після освячення приміщення, усі присутні мали нагоду оцінити новозбудований заклад зсередини – гості свята відвідали спортивну залу, де юні спортсмени влаштували показові виступи, а також виставку творчих учнівських робіт, а насамкінець стали глядачами звітного концерту художньої самодіяльності.

На сьогоднішній день у цьому навчальному закладі навчаються понад 500 дітей з усієї області. Це колишня школа-інтернат для дітей позбавлених батьківського піклування, яка з 2007 року змінила свій статус та стала своєрідним освітнім експериментом, єдиним навчальним закладом подібного типу в Україні.

«Ми не класичний навчальний заклад. Ми достатньо гнучкі, як у виборі профілю навчання, так і у сфері послуг, які надаємо. До прикладу, у нас навчається близько 20 дітей з особливими потребами на інклюзивній формі освіти. Двісті дітей з віддалених регіонів проживають у гуртожитку. Також ми постійно реагуємо на запити та побажання батьків – зробили школу повного дня, де діти повністю зайняті до 19.30, відкрили ліцейне відділення для учнів 7-11 класів і на цьому не зупиняємось», – розповів Валентин Вірковський кореспонденту «Слово Волині».

Наразі освітній експеримент з реформування колишньої школи-інтернату для сиріт вже добігає кінця, відповідні документи знаходяться на розгляді у Кабінеті Міністрів, тож директор новітньої школи Валентин Вірковський сподівається, що його дітище таки буде узаконеним на державному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВІН Показати IP 15 Травня 2015 13:35
втілено в життя ще один проект розпочатий Клімчуком

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus