USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Луцьку – перші змагання з рукопашу гопак

19 Квітня 2016 11:23
У залі луцького ФСТ «Колос» відбувся перший відкритий чемпіонат Волині з рукопашу гопак. У змаганнях взяло участь 56 спортсменів з чотирьох західних областей України.

На відкриті змагань був присутній народний депутат, президент Федерації рукопашу гопак Микола Величкович. Він переконаний, що це є початком плідної та цікавої співпраці. І Луцьк ще неодноразово прийматиме такі змагання.

Головний суддя змагань Ігор Кукурудзяк зазначив, що луцькі змагання хоча й дебютні, та рівень спортсменів порадував.

«На стартах в Луцьку більше юнаків було. Вони тільки починають свій спортивний шлях. Це перші змагання для Луцька, і вони несуть величезне навантаження для популяризації цього виду спорту. Змагання були цікаві тим, що у найбільшій категорії – до 70 кілограмів – у дорослих змагалося дев’ять учасників. Були цікаві, безкомпромісні бої», - розповів головний суддя.

Рукопаш гопак – вид українського одноборства, що активно розвивається в Україні. Базується на українських традиціях рухової культури та сучасних досягненнях спортивної науки. Включає такі прийоми: удари руками, ногами (як у стійці так і в стрибку), кидки, больові прийоми на руки та ноги, задушливі прийоми.

Ігор Кукурудзяк є багаторазовим чемпіоном України, тому сам з середини розуміє цей спорт. Він на око може визначити, хто у парі – переможець.

«Я би сказав, що виграють ті, хто підготовлені технічно. Так, досвідчені спортсмени швидкість і силу нівелюють технікою. Хто має більше досвіду, той зазвичай перемагає», - продовжив Кукурудзяк.

Дуже часто люди плутають рукопашу гопак з танцями, але з перших секунд поєдинку цей міф розвіюється.

«Це не танці, а бої. Хто більше бореться, той лізе в боротьбу. Хто б’є, той ударною технікою старається домінувати. Тут є широкий спектр дій», - пояснив Ігор Кукурудзяк.

Переможцями першого Відкритого чемпіонату Волині з рукопашу гопак у своїх вікових та вагових категоріях стали Владислав Макарусь, Олександр Бондар, Юрій Пашковський, Владислав Головій, Василь Середюк, Михайло Середюк, Олександр Пашковський, Дмитро Дроняк, Іван Федончак, Володимир Федончак, Юрій Липський, Андрій Розгон, Микола Шикиряк, Анна Чичкань, Роман Кухта, Богдан Довбуш, Олександр Костюк, Данило Левчук, Олег Согор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus