USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Троє юних волинян потрапили у донецький «Шахтар». ФОТО

29 Серпня 2013 08:12
Відразу троє гравців луцької команди «Адреналін» 2001 року народження подали цьогоріч заяви на вступ до футбольної Академії донецького «Шахтаря». Провідні гравці команди - Дмитро Бабенко та брати-близнюки Владислав і Станіслав Кристіни - вирушили до провідної футбольної Академії України.

Конкурс був дуже серйозним, адже в дитячо-юнацькій Академії ФК «Шахтар» мріють навчатися юні футболісти зі всієї країни. До того ж клуб має цілу систему дитячих футбольних шкіл у різних містах України, де хлопчиків цілеспрямовано готують до вступу в Академію. Тренери Академії перевіряли у кандидатів рівень опанування різними елементами футбольної техніки, загальну фізичну підготовку. Та визначальними були двохсторонні ігри, в яких «збірна» команда абітурієнтів зі шкіл ФК «Шахтар» грала з кандидатами на вступ із інших футбольних шкіл. Нашим хлопцям в цих зустрічах були визначені дещо незвичні амплуа: півзахисників Кристіних поставили на фланги захисної лінії, а форвард «Адреналіну» Діма Бабенко мусив грати центрального півзахисника. Проте, хлопці швидко освоїлись на полі, організовували атаки своєї команди, раз за разом загрожуючи воротам суперника, не забуваючи при цьому відпрацьовувати і на «своїх» позиціях.
«Добре, що ми поїхали втрьох, бо змогли у двохсторонці показати не лише індивідуальні швидкість та техніку, але й гру в пас та взаємодію на полі – і це оцінили екзаменатори», - ділились хлопці враженнями після того, як їм повідомили про успішне складення іспитів та зарахування до Академії.

Як виявилось, із числа абітурієнтів, які не були учнями клубних шкіл, строгі екзаменатори відібрали лише чотирьох хлопців – і троє з них вихованці луцького «Адреналіну»! Чим не досягнення для молодої футбольної школи?

- Як визріло бажання взяти участь в конкурсі на вступ до академії «Шахтаря»?

- До мене зателефонував «скаут» Академії, який бачив гру наших хлопців на нещодавньому турнірі у Феодосії, в якому брав участь «Адреналін», і запропонував приїхати на відбір до Академії ФК «Шахтар», - розповідає Сергій Кристін, тато Влада і Стаса – Представник Академії хотів бачити на відборі ще кількох гравців «Адреналіну», але вони поки вирішили залишитись у Луцьку. Зізнаюся, я не вірив, що наші хлопці з першого разу вступлять до такої престижної Академії, я віз їх для того, щоб побачити рівень футболу, до якого слід прагнути, але виявилось, що і в нашому клубі готують гідних футболістів.
- В яких умовах житимуть і тренуватимуться хлопці?
- В Академії «Шахтаря» створені всі умови: натуральні та штучні поля з підігрівом, гімнастичні та атлетичні зали, медичний догляд – все на найвищому рівні. Навчатимуться хлопці в місцевій гімназії, куди їх возитимуть автобусом із Академії. Кімнати, в яких житимуть наші діти, більше схожі на номери 5-зіркових готелів, вони будуть забезпечені смачним та збалансованим харчуванням, а спортивний одяг та взуття надає технічний спонсор «Шахтаря» - фірма «Nike». Учні Академії перебувають на повному утриманні клубу. Створені всі умови – тільки тренуйся!

Владислав та Станіслав Кристіни, Дмитро Бабенко та їхні батьки передають привіт товаришам по команді «Адреналін-2001», та щиро дякують колективу Дитячого футбольного клубу «Адреналін» і особисто своєму першому тренеру – Євгенові Йосиповичу Школі – людині, яка відкрила їм шлях у Футбол, вклала у них душу і майстерність!



Олександр ЖУРАВСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
вакс Показати IP 29 Серпня 2013 08:42
новые Тимощуки, добро пожаловать.
FanatIK Показати IP 29 Серпня 2013 08:44
Теж мені "провідна" академія!:) Мордор!:)
воля до FanatIK Показати IP 30 Серпня 2013 18:46
Там потрібно побувати.Такої бази в Україні немає...І це правда.
Лучанка до FanatIK Показати IP 31 Серпня 2013 07:53
Чуєш Мордор завідуй молча
лучанин Показати IP 29 Серпня 2013 21:27
Хлопці молодці!Кристіни вперед!!!!
Anonymous Показати IP 30 Серпня 2013 09:56
У кращому випадку лавка запасних, поки бразильці на полі заправлятимуть,або оренди по іллічівцям. Все навчання на Донбасі - російською. Батьки - молодці.
Вболівальник до Anonymous Показати IP 31 Серпня 2013 21:53
Тренер молодець!!! Коли ще таке було, щоб відразу троє з Луцька поступили в таку футбольну академію? Крім того, ще троє вихованців тренера Школи прийняті цього року в РУФК (київський спортінтернат), а один його вихованець навіть займається в академії "Вільяреала"!
slava4ka Показати IP 30 Серпня 2013 18:37
Хлопці - молодці! Бажаю стати їм професійними футболістами :)
Літан Показати IP 30 Серпня 2013 18:43
Я дуже радий за наших волинських хлопців!! Бажаю ним великого успіху ,здоров'я і не зійти з тяжкого футбольного шляху.Браво!!!!!
Alexander Показати IP 30 Серпня 2013 19:02
Волиняни вперед,пацани так тримати. Хотілось би бачити вас у великому футболі. Успіху.
Elena Показати IP 30 Серпня 2013 19:14
Молодці!!! Хай БОГ допомагає у здійсненні ваших мрій і планів.Бабенко ти вже мені подобаєшся.Уявляю який будеш у 18років!!!!
dima006 Показати IP 31 Серпня 2013 08:33
Дякую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus