USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.55
  • PLN 10.60 10.75

Спорт для незламних: українські бійці АТО - вперше на Іграх нескорених

12 Лютого 2017 21:00
З 21 січня до 4 лютого у трьох містах України відбулися відбіркові тестування кандидатів до збірної команди України, яка візьме участь у міжнародних спортивних змаганнях для військовослужбовців та ветеранів, поранених під час бойових дій – «Ігри Нескорених» (Invictus Games), що відбудуться в канадійському Торонто 21-30 вересня цього року.

Як повідомляють у Міністерстві оборони України, тестування проходили на спортивних майданчиках закладів фізичної культури і спорту відомства у Львові, Києві та Одесі, йдеться у матеріалі щотижневика Волинські Новини №5 (53).

«Загалом у тестуваннях взяли участь 108 кандидатів до збірної команди України, в тому числі 16 військовослужбовців Збройних сил України. 35% усіх кандидатів – це представники інституцій сектору безпеки та оборони України. На тестуваннях було показано достатньо високі результати у стрільбі з лука, велоспорті, пауерліфтингу та плаванні», – повідомив начальник Управління фізичної культури і спорту Міністерства оборони України полковник Юрій Фіногенов.
За рішенням організаційного комітету з підготовки до змагань, 25 лютого в Києві буде проведено додаткове тестування. Наступний етап відбору до збірної команди України відбудеться навесні – це Всеукраїнські змагання за програмою «Ігор Нескорених».

У Торонто представники України братимуть участь у змаганнях в наступних видах спорту: стрільба з лука, легка атлетика, веслування на тренажерах, пауерліфтинг, плавання, велоспорт. Разом з Україною уперше братиме участь в «Іграх Нескорених» в 2017 році збірна Румунії.


Довідка:

Invictus Games – це міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов’язків. Участь у змаганнях беруть команди від країн-членів НАТО, а також стратегічних партнерів Альянсу. Уперше Invictus Games відбулися 2014 року в Лондоні (Велика Британія). Патроном «Ігор Нескорених» є Принц Гаррі Уельський. Щороку кількість представників та країн-учасниць збільшується.

В описі України на офіційному сайті «Ігор Нескорених» вказано, що українська армія чисельністю 260 тисяч осіб є однією з найбільших у Європі, враховуючи кілька тисяч військовослужбовців у бойових умовах при виконанні завдань антитерористичної операції на сході України. Починаючи від 1992 року, українські збройні сили були активно задіяні в багатьох навчаннях та миротворчих місіях під егідою ООН і Організації північноатлантичного договору на Балканах, Близькому Сході та в Африці. Кораблі українського флоту брали участь у протипіратських операціях неподалік узбережжя Сомалі.

Підготувала Дарина ГОГОДЗА

Львів, Київ, Одеса
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus