USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На Волині відбулися змагання з конкуру. ВІДЕО

22 Серпня 2012 11:30
Змагання у вмінні долати перешкоди верхи відбулися у Ковельському районі.

Про це повідомляє ТЦ «Ковель».

Здатність коня стрибати через барʼєри вивчали ще в епоху, коли вершники на полюванні, переслідуючи здобич, стрибали через розмежовані парканами земельні наділи феодалів. Минуло кілька століть ‒ і це перетворилось на видовищну спортивну дисципліну, ‒ йдеться в сюжеті.

Що таке спортивний конкур або суперництво у подоланні перешкод верхи, днями вперше «на живо» побачили глядачі змагань з кінного спорту в Ковельському районі.

Такі змагання на Ковельщині відбувались вперше. В гості до організаторів ‒ ентузіастів кінного спорту з фермерського господарства «Фасти» ‒ приїхали вершники кінно-спортивних клубів з Луцька, Рівного, Тернополя та села Котів, що в Ківерцівському районі Волині. Окрім спортивної, змагання мали ще й просвітницьку місію: показати, що кінний спорт ‒ це видовищне, цікаве, а головне ‒ корисне заняття.

У місцевій конюшні ‒ понад 30 коней. Їх тут розводять вже понад 15 років. Не дивно, що саме тренеру кінно-спортивного клубу «Фасти» Вірі Цукановій на змаганнях підкорився найвищий барʼєр висотою 1метр 75 сантиметрів.

Вихованці кінно-спортивного клубу «Terra Hippika», що в Ківерцівському районі, неодноразово були призерами та переможцями багатьох престижних турнірів. І хоч господиня «Землі коней» ‒ а саме так в перекладі звучить назва ФГ ‒ Юлія Байцим сьогодні «не в сідлі», проте подумки вона також на конкурному полі.

Інвестиція в коней ‒ не для любителів швидких грошей. Найчастіше покупці хочуть вже натренованого скакуна, а на це потрібен час. В господарстві Юлії Байцим, в основному, представлені верхові породи: ганноверська, голштинська, українська верхова. А ще, аби стати вправним вершником, треба любити коней і вірити у власні сили.

Переможцями змагань стали ті вершники, хто в парі з конем заробив найменшу кількість штрафних балів та швидше подолали визначений маршрут. У командному заліку кращих не визначали. Адже організатори та учасники цих змагань просто хотіли показати, що кінний спорт ‒ це видовище. А ще ‒ здоровий спосіб життя та відпочинок на природі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus