USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

На аеропорті під Луцьком – гоночна траса. ВІДЕО

25 Червня 2012 15:18
Шалені перегони впродовж двох днів тривали на колишньому аеропорті в селі Крупа.
Тут відбувся чемпіонат України з перегонів на картингах, - повідомляє телеканал ICTV.
Участь у змаганнях узяли дорослі та діти з десяти областей України. Одному з наймолодших учасників – 10 років. Володимир Нікішин із Луцька на змагання приїхав з мамою. Вона – його найпалкіша шанувальниця. Захопленню сина картингом ніколи не перечила. Бо, хоч спорт небезпечний, у ньому хлопець проявляє свою спритність і силу духу та відчуває екстремальний запал від змагань.
До змагань картингісти готуються довго та ретельно: крута траса не вибачає навіть найменшого промаху. Висока швидкість здобути перемогу не допоможе. Тут головне – вміло маневрувати та обходити суперників. Цього разу обійшлося без серйозних травм.
«Небезпечний вид спорту, бо ти незахищений, півтора сантиметри від землі, не пристебнутий, над головою нічого нема, ніякого каркаса, є можливість перекинутися і наїхати один на одного», – каже учасник чемпіонату Дмитро Бондарук.
Учасники кажуть, що картинг – спорт не з дешевих. Найбільше грошей витрачають на заміну гуми, яка швидко стирається, та на ремонт двигунів. Один карт коштує майже дві тисячі євро. Але для справжніх шанувальників екстриму це не перешкода.
«У машині зношується практично все, і зараз федерація спорту написала нам новий регламент, щоб усі їздили на однаковій гумі, щоб не було порушень та всі були в однакових умовах», – говорить організатор змагань Сергій Ковальчук.
Організатори кажуть: щороку цей вид спорту стає дедалі популярнішим, особливо серед дітей. У малечі немає страху, тому гасати на карті варто вчитися змалку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus