USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Луцькі «партизани» майже добу блукали лісами. ФОТО

27 Лютого 2012 18:16
У туристичних змаганнях із пішого туризму на Рівненщині луцькі команди вибороли перші призові місця. Із дев'яти команд, які дійшли фінішу, наші краяни були першими.

Про ц повідомили у прес-службі Оргкомітету змагань «Доброволець» імені Клима Савура

25-26 лютого на Рівненщині відбулися екстремальні туристичні змагання Стежками Героїв «Доброволець - 2012» імені Клима Савура. Участь у них взяли 19 команд.

Змагання відбулись, як вшанування подвигу сотень тисяч бійців Української Повстанської Армії і Дмитра Клячківського - Клима Савура. На його честь змагання і названі.

Організатором виступила громадська організація «Національний Альянс» за підтримки Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» та Рівненської округи НСОУ «Пласт».

Змагання відбулись в форматі пригодницьких перегонів. Це коли команда має за найкоротший проміжок часу прибути на фініш, при цьому обов’язково змушена відвідати контрольні точки, які знаходяться на маршруті. Контрольними пунктами виступили визначні історичні місця, що стосуються боротьби УПА та могили повстанців, які загинули в боях. Тобто, окрім спортивного інтересу, учасники «Добровольця» мали можливість більше дізнатися про боротьбу Української Повстанської Армії на території Волині.

На старт змагань в селі Велике Поле з’явилось 18 команд із 20 зареєстрованих. Ще одна команда «Ривок» взяла участь поза заліком, так як не виконала всіх організаційних умов. Серед команд-учасниць були, в основному, представники заходу України: Луцька, Рівного, Тернополя, Львова, Івано-Франківська. Хоча з’явились і представники Сімферополя, Києва, Чернігова та Кіровограда.

Перед оголошенням старту учасники відвідали місцевий православний храм, де отримали благословення священика. Там же відбулося офіційне відкриття змагань. Одразу після цього – загальний старт команд.

Загальна протяжність маршруту сягнула 80 кілометрів. Учасники мали відмітитися на 26 контрольних пунктах. Складність проходження маршруту була зумовлена не лише рельєфом місцевості, але й погодними умовами. Температура повітря постійно трималася вище, що уповільнювало просування команд.

Першими, через майже 16 годин після старту, на фініш з’явилася луцька команда «Боївка Сонара». Але, так як вони відмітилися не на всіх контрольних точках, то претендувати на перемогу не могли. Всього із 19-ти команд, які брали участь в змаганнях, до фінішу дійшли лише 10. Інші – зійшли із маршруту.

На проходження маршруту командам відводилось не більше 30 годин. Тому в неділю в 14.30 змагання оголосили завершеним. Суддівська колегія, яка складалася із представників Волинської, Рівненської, Житомирської областей та Києва, розпочала підбиття підсумків.

Цього року перемогу здобули образу дві команди – «Меридіан» та «Орієнт-Меридіан». Обидві - з Луцька. Вони відмітилися на всіх 26-ти контрольних точках та подолали маршрут за 19 годин 17 хвилин.

Лише на дві години відстали від лідерів учасники луцької команди «ТіХтоПройшлиКрізьЛіси». Вони здобули друге місце, знайшовши усі контрольні пункти. Зробила це команда за 22 години і 9 хвилин.

Почесне третє місце виборола команда із Кузнецовська, що на Рівненщині. Гравці теж відвідали всі контрольні точки. На це їм знадобилося більше доби – 28 годин 19 хвилин.

Решта команд, хоч і показали кращий час проходження маршруту, але не змогли знайти всі контрольні пункти. У визначенні переможців, насамперед, враховували те, яку кількість точок здобула команда, а вже потім до уваги брався час, за який це було зроблено.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бояринъ Показати IP 28 Лютого 2012 04:40
Юные бандерлоги
патріот до Бояринъ Показати IP 28 Лютого 2012 10:46
А ти, боярин, старий п...н - українофоб, а хлопці - молодці!
Віктор Показати IP 28 Лютого 2012 14:10
О! знайомі обличчя :)
Любомль Показати IP 28 Лютого 2012 14:20
Слава Україні !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus