USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Луцькі радіоорієнтувальники- переможці Чемпіонату України

15 Серпня 2017 09:08
Чемпіонат України зі спортивного радіо-орієнтування відбувся у Коростишеві Житомирської області. Змагання зібрали найсильніших спортсменів зі спортивної радіопеленгації з усіх куточків нашої країни. Даний чемпіонат був останнім відбірковим стартом перед чемпіонатом Європи, який з 4 по 10 вересня буде проходити в Литві.

Про це повідомляють в управлінні з питань фізичної культури та спорту Луцької міської ради.

Головні події відбувалися в навколишніх лісах біля міста Коростишів, де проводились змагання у чотирьох видах програми (змагання на діапазоні 3,5 МГц і 144 МГц, «спринт» та з спортивного радіо-орієнтування) з чотирьох категорій: юнаки Ч/Ж-14,Ч/Ж-16,юніори Ч/Ж-19 та дорослі Ч/Ж-21.

Волинську область на змаганнях представляли спортсмени федерації радіоспорту міста Луцька, вихованці заслуженого тренера України Анатолія Долинського.

Успішним був старт для луцьких спортсменів. Так Аліна Лотоцька, Мар’яна Джигалюк, Владислав Іщук, Лілія Тиха стали переможцями у своїх вікових групах, а Катерина Демчук виборола срібну нагороду.

Після закінчення чемпіонату була сформована збірна команда України. Нашу країну на чемпіонаті Європи в категорії юніорів буде представляти луцька спортсменка Лілія Тиха, яка виступатиме в чотирьох видах програми, а саме - "спринті", класичних дистанціях на діапазонах 3,5МГц і 144Мгц, і радіоорієнтуванні.

Вітаємо луцьких спортсменів та їх тренера з успішним виступом, а Лілії Тихій успішно бажаємо підкорити Європейські дистанції.


Довідка:

Спортивна радіопеленгація або «полювання на лисиць» – дисципліна радіоспорту, що зародилася в Данії та Англії відразу після ІІ світової війни. Являє собою змагання між спортсменами, які за допомогою карти місцевості, компаса і радіоприймача з направленою антеною (3,5 МГц і 144 МГц, він же – «пеленгатор») повинні знайти задану кількість радіопередавачів в лісі, на пересіченій місцевості. Потрібно знайти «лисиць» (як правило, 5) за найменший час. Участь у змаганнях вимагає не тільки значної фізичної, а й розумової натренованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus