USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Луцькі баскетболісти зіграють із символами нового року

21 Січня 2016 08:32
Луцький «Волиньбаскет» прийматиме вдома дві спарені гри проти БК «Черкаські мавпи».

Перший матч з «Черкаськими мавпами» лучани зіграли у вівторок, 19 січня, о 19:00. Наступна гра між цими ж командами запланована на сьогодні, 21 січня, на 20:00.

У рамках Суперліги команди зустрічалися лише раз. В першому колі «лицарі» програли в Черкасах з рахунком 100:71. Тоді «мавпи» відносно довго підбирали ключі до захисту лучан, однак коли у середині періоду це вдалося зробити, різниця у рахунку стрімко почала збільшуватися. За три хвилини до кінця чверті перевага господарів стала двозначною (22:11). До кінця чверті господарі закинули ще 8 очок, тоді як гості на одне менше – 30:18. З кожною 10-хвилинкою прірва в рахунку збільшувалася.

Зараз команда налаштована дати бій супернику на домашньому паркеті. Директор «Волиньбаскета» Сергій Смітюх заявив, що хлопці хочуть потрапити до плей-офф. «Нам не вистачає одного-двох гравців хорошого рівня, і їх можна знайти. Та в нас все попереду. І наше завдання – потрапити у плей-офф. Ось, скажімо, «БІПА» у кубку обіграла «Хімік». А ми з одеситами дві гри відіграли на рівних, що у них на виїзді, що у нас вдома, і вони на три очка обіграли в «Южне». Тобто, чемпіонат дуже непередбачуваний, і той хто буде більше мотивований, той і перемагатиме», - сказав Смітюх.

Зазначимо, у новому році в команді відбулися деякі кадрові зміни. З команди пішли Дмитро Швагринський та Євген Коровяков. А новоприбулий американський легіонер Хакім Джексон добавляє з кожним матчем. Так, в останньому кубковому матчі з «Динамо» Хакім оформив дабл-дабл (12 підбирань + 18 очок).

«Хоча «Волиньбаскет» і є одним із аутсайдерів чемпіонату, зверхнього ставлення до суперників нема. Їдемо до Луцька, налаштовуючись на серйозну боротьбу. У волинян останнім часом відбулася певна ротація складу й вони показують значно цікавіший баскетбол. Є трохи побоювання за функціональний стан, адже тільки в неділю грали кубкову зустріч із київським «Каштаном». Але вірю, що вдасться здобути результат», - зазначив наставник «мавп» Максим Міхельсон.

Порівнюючи статистичні показники цілого сезону, видно, що «Черкаські мавпи» виграють за всіма критеріями. Лучани в середньому за гру заробляють 64,8 очок, роблять 36,6 підбирань та 13,2 результативних передачі. А у «мавп» такі показники: 79,7 очок, 45,6 підбирань та 19,3 результативних передачі. У черкащан також більший відсоток реалізації всіх м’ячів (1-очкові – 64,3/70,2 %; 2-очкові – 43,4/50,8 %; 3-очкові – 28,4/30,4 %).

«Черкаси – дуже хороша команда із серйозним підбором гравців та надзвичайно перспективною молоддю. Буде важко, але й ми готуємо сюрпризи. В будь-якому разі, будемо битися», - розповів головний тренер лучан Дмитро Чайковський.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus