USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

«Луцька багатоденка»: стартували змагання зі спортивного орієнтування

30 Березня 2016 08:00
Масові старти для молоді зі спортивного орієнтування «Луцька багатоденка» протягом трьох днів тривають у Луцьку. Про це повідомляють організатори заходу.

З 29 по 31 березня 2016 року в паркових зонах міста відбудуться масові старти для учнівської та студентської молоді зі спортивного орієнтування «Луцька багатоденка», організовані обласним Центром туризму, спорту та екскурсій спільно з Луцьким міським центром туризму, спорту і краєзнавства.

Ці змагання щорічно відбуваються в період весняних канікул з метою залучення дітей до здорового способу життя, активного та цікавого відпочинку на природі.

Понад 170 школярів та студентів не лише з Луцька, а й ближніх районів – Луцького, Рожищенського, взяли участь у стартах першого дня, які відбувались у парковій зоні на вулиці Потебні. Цікаві та динамічні дистанції підготували організатори змагань для дітей різного віку - від 6 до 18 років, де кожен міг випробувати свої сили, продемонструвати вміння та навички орієнтування на місцевості.

Юні спортсмени долали маршрут від 800 м в молодших групах до 1,5 км в старших, орієнтуючись за картою, у пошуках контрольних пунктів, які були встановлені в парковій зоні.

Паркове орієнтування є досить популярним видом спорту в світі, адже доступне кожному і не вимагає великих фінансових затрат. Цей вид поєднує і фізичне, і розумове навантаження одночасно, бо від того, наскільки вміло і тактично правильно спортсмен спланує свій рух дистанцією у пошуках контрольних пунктів, залежить його результат.

У туристсько-спортивних гуртках дітей вчать азам орієнтування у просторі, вмінню долати природні перешкоди та давати собі раду в екстремальних ситуаціях, якщо заблукав. Ці знання і вміння важливі як для дітей, так і для дорослих.

Старти 30 березня відбудуться на території Луцької загальноосвітньої школи №10, а 31 березня – у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Початок о 12:00 годині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus