USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Ковельських школярів учать грати в шахи. ВІДЕО

19 Листопада 2012 11:07
Шаховий клуб діє на базі Ковельської загальноосвітньої школи №10. Заняття у ньому відвідують понад 80 учнів.

Про це повідомляють у ТЦ «Ковель».

Учні ЗОШ №10 у Ковелі знають, що таке «пішак», і як він може вести себе на шаховій дошці. Зокрема, школярам відомо, що ця фігура може змусити до капітуляції навіть «короля».

Ідея створення клубу з’явилася у вчителя фізкультури Віталія Волосюка. Якось чоловік відвідав шаховий фестиваль і тоді вирішив створити такий же клуб у місцевій школі.

Наразі заняття у шаховому клубі відвідують уже понад 80 учасників. Премудрості древньої гри хлопчикам та дівчаткам відкривають кандидат у майстри спорту Олександр Новокрещенов та тренер-викладач комплексної ДЮСШ імені Євгена Кондратовича Олена Черняк.

Зі слів жінки, вона мріяла про те, аби створити винятково дівочу групу. Мовляв, усі звикли, що дівчаток варто вчити танцям, малюванню, тільки не грі у шахи. «Мені хочеться довести, що є дуже талановиті дівчатка», - запевняє тренер.

Так, 10-річна вихованка Олени Черняк Антоніна Самолюк з Любомля захищає спортивну честь Волині на чемпіонаті світу в Македонії. У шаховому клубі переконані: серед їхніх вихованців також будуть майбутні чемпіони.

Директор десятої школи Світлана Шворак впевнена, що перспектива у розвитку клубу є. Адже багато школярів, навіть старшої школи, хочуть займатися у шаховому гуртку. Зокрема, учні, які навчаються на математичному профілі, відчувають, що «заняття у шаховому клубі будуть для них не зайвими, а просто необхідними», - наголошує керівник.

До слова, ще до нового року в клубі планують організувати шаховий фестиваль, де за шахівниці одночасно сядуть 160 учнів, аби визначити кращого шахіста школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus