USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Кличко показав свою квартиру. ФОТО

21 Травня 2012 17:32
Чемпіон світу у надважкій вазі Віталій Кличко гостинно розчинив двері своєї столичної квартири перед журналістами. Триповерхова квартира у відновленій мансарді, знаходиться поруч з київською Оперою.
Про це повідомляє ТСН з посиланням на «Сегодня».
Саме тут славетний боксер мешкає з дружиною Наталією та дітьми Єгором, Лізою і Максимом.
Будівля побудована в 1901 році, а під час Другої світової в неї потрапила бомба, мансарда повністю згоріла.
«Я до 2000 року жив на Харківському масиві. Вся активність столиці зосереджена в центрі, а дорога сюди займала досить багато часу. Став підшукувати житло в центрі. Один знайомий показав мені стару фотографію цього будинку ‒ я його спочатку навіть не впізнав. Мені сказали, що є історичні ескізи, план. І якщо я візьмуся за повну реставрацію будинку, то мені дозволять надбудувати мансарду. Мені такий варіант сподобався, і я взявся за реконструкцію. З горища вивезли дванадцять вантажівок непотребу ‒ чого там тільки не накопичилося більше ніж за півстоліття! І старовинні перукарські крісла, і ліжка, і напіврозвалені шафи. Але скрині з коштовностями, на жаль, не знайшлося (сміється). Усередині відновили ліпнину, встановили ліфт, якого раніше не було. Зверху відновили мансарду. Коли я в 2001-му повернувся після чергового поєдинку, не впізнав будівлю. Вона по-справжньому мала старовинний та історичний вигляд. Реконструкція зайняла близько року», ‒ ділиться Кличко-старший.
Віталій жартує, реконструкція вийшла недешевою, проте у будівництві йому допомогли суперники по рингу того періоду ‒ Крісс Берд, Тімо Хоффманн, Орлін Норріс: «Гонорари вкладалися в реконструкцію. У будь-якому випадку, якщо б я все це робив зараз, сума вийшла б в рази більшою».
У просторій круглій кімнаті з дуже високою стелею у вигляді купола зробили галерею з прозорими підлогами, яка служить бібліотекою. А у вітальній родина облаштувала домашній кінотеатр, де всією родиною дивляться кіно.
«Мої походи в кіно замість перегляду фільму зазвичай закінчуються роздачею автографів. Всією родиною дивимося кіно тут, благо під нами ‒ наш же спальний поверх, тому можна включити звук голосніше. Діти навіть якось експериментували і робили гучність на повну. Так я, коли на першому поверсі зайшов в підʼїзд, почув ‒ ага, у мене вдома дивляться кіно», ‒ розказує чемпіон.
За вітальнею – зала, посеред якої стоїть стіл з вісьмома стільцями, за яким, за словами Віталія, сиділи багато знаменитостей спорту, бізнесу, політики. Тут Віталій частенько приймає гостей. Є в квартирі і камін, але господар каже, що його майже не топлять. Робочий кабінет Віталія розташований на верхньому поверсі. Туди ведуть дуже круті сходи. На полицях і стінах в робочому кабінеті ‒ в основному подарунки та сувеніри. Ікона, величезна боксерська рукавичка з автографами учасників Конгресу WBC, дружні шаржі, навіть шпага. А також ‒ пояс чемпіона світу WBC. До речі, пояси Володимира зберігаються в офісі в Гамбурзі.
Кухня у Кличка ‒ звичайнісінька: вбудована техніка, стіл, холодильник, електрочайник. На мікрохвильовці баночки з вітамінами ‒ Віталію потрібно постійно бути в тонусі. Кличко демонструє відмінне почуття гумору: «Із техніки на кухні товаришую з холодильником!»
Однак, зізнається, що коли немає дружини з дітьми, їсть не в ресторанах, а вдома: «Іноді приходить мама і не може втриматися від того, щоб не приготувати мені сніданок, обід або вечерю».
Комфортну температуру в квартирі підтримує система «розумний будинок»: «З її допомогою можна виставити температуру повітря, підлоги, якщо раптом десь прорве трубу, вона автоматично перекриє воду», ‒ ділиться Віталій.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Петро Показати IP 21 Травня 2012 17:58
Гіпсо - карДон:))Хороший смак не купиш,навіть в Києві)))))))
вася Показати IP 22 Травня 2012 10:49
в мене все те саме только без перегородок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus