USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

Ківерцівські гімназисти здали жолуді – купили спортінвентар

5 Квітня 2017 13:10
Нові м’ячі, гімнастичні стінки та тенісний стіл отримали учні Ківерцівської районної гімназії завдяки співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». Бажання гімназистів мати новий спортивний інвентар було таким сильним, що діти навіть збирали і здавали жолуді, щоб долучитися власними коштами.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Учитель фізкультури «Ківерцівської ЗОШ I ступеня – Ківерцівської районної гімназії» Андрій Полтавець не приховує: шкільний спортзал у незадовільному стані. Треба ремонтувати підлогу, облаштовувати роздягалки та душові. Наявний спортінвентар складений просто у залі, тому не завадило б мати спеціальну комірчину для його зберігання. Але у гімназії знають як розв’язати ці наболілі питання.

«Спочатку плануємо перекрити дах спортзалу, потім зробити ремонт у приміщенні. Нам пощастило перекрити більшу частину школи за кошти державної субвенції. Щоб відремонтувати спортзал, будемо брати участь у різних проектах, програмах, стукати у всі двері й шукати підтримки в органах влади та благодійних фондах», – каже директор «Ківерцівської ЗОШ І ступеня – Ківерцівської районної гімназії» Людмила Кацевич.

Щоб придбати новий сучасний інвентар, ініціативні батьки вирішили взяти участь у конкурсі проектів Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Не стояли осторонь і школярі – вони збирали й здавали лісівникам жолуді, а виручені кошти віддали на придбання спортивного інвентарю.
За словами Людмили Кацевич, допомога Фонду на умовах співфінансування вчить дітей, що треба докласти зусиль, аби отримати результат. Загалом гімназисти заробили на жолудях 8 тисяч гривень.

«Дотепер ми не мали гімнастичних стінок. Щоб качати прес, на лавку клали мат і займалися. На вуличних турніках підтягувалися лише восени та навесні, – розповідає Андрій Полтавець. – А тепер старшокласники залюбки займаються на гімнастичних стінках у спортзалі. Молодші школярі шикуються в чергу до сучасного тенісного стола».
Керівник ініціативної групи батьків Оксана Панасюк – мама двох хлопчиків. Каже, сини та їхні ровесники дуже рухливі, люблять спортивні заняття.

«Добре, що на Волині є такий Фонд, який допомагає розвивати дітей. Чули про його програми і підтримку шкіл та дитсадків. Важливо, що це відбувається на умовах співфінансування, коли посильний внесок роблять батьки, а в нашому випадку – і діти. Коли обговорювали, що треба придбати для гімназії, одноголосно вирішили: інвентар у спортзал. Адже здорові діти – це наше майбутнє», – переконана Оксана Панасюк.

На урочистому врученні спорт­інвентарю був присутній депутат Волинської обласної ради (фракція «УКРОП») Олександр Омельчук. Він зазначив, що за рахунок держбюджету наприкінці минулого року приміщення гімназії перекрили. Однак діти все ж потребували нового інвентарю для занять спортом. І за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» їхня мрія здійснилася.
П’ятикласниця Cніжана Бондарук має різнобічні захоплення. Займається музикою, співом, та найбільше полюбляє грати в теніс. Школярка неодноразово брала участь у змаганнях із улюбленого виду спорту й посідала призові місця. Дівчинка поспішає до новенького тенісного стола не лише на уроках фізкультури, а й на перервах.

Юний футболіст Дмитро Поха вже чотири роки відвідує Ківерцівську спортивну школу. Каже, якось побачив оголошення, що набирають команду, і записався. Дмитро – дитячий першорозрядник з футболу. Щоб демонструвати гарні результати у грі, хлопець постійно тренується. І має відповідний результат – медалі за заслужені перемоги.

«У нас біля школи є стадіон, там можна копати м’яча, але хотілося б мати майданчик із сучасним покриттям», – каже Дмитро.
За словами керівника східної філії Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Олександра Мельничука, пріоритетним напрямком діяльності Фонду на 2017 рік є проекти, спрямовані на розвиток дитячої особистості. Якщо громади ініціюватимуть такі пропозиції, Фонд буде долучатися.

«Спорт – це той локомотив, який може витягнути дитину з віртуального світу й негативного оточення. Такі проекти ми підтримуємо першочергово. Перекривати дахи і встановлювати вікна має держава».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus