USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Історія розвитку футболу на Любомльщині у міжвоєнний період

16 Квітня 2017 19:58
Поруч з професійними футбольними командами в більшості містечок Волинського воєводства функціонували власні футбольні колективи. Формування таких клубів відбувалося на національній основі, йдеться у матеріалі видання Кордон.

У Любомлі, склад населення якого у міжвоєнний період визначало три національності (євреї, поляки, українці), існувало три футбольні команди:

1. «Православний клуб спортовий». Українська футбольна команда.

Форма гравців – футболка з комірцем, шорти та гетри темно-коричневих кольорів; футболка білого кольору з поперечними темними лініями («моряк»), шорти та гетри темного кольору.; біла футболка із поперечною горизонтальною лінією, білі шорти, смугасті гетри.; біла футболка з вертикальними темними лініями, темні шорти та гетри.

2. «Польський клуб спортовий». Польська футбольна команда.

3. «Жидовський клуб спортовий». Єврейська футбольна команда.

Форма гравців – біла футболка-безрукавка, сірі шорти, темні гетри; світла футболка, темні шорти і гетри.

На сьогодні невідомо, чи брали участь вказані команди у професійних чемпіонатах. Згідно свідчень очевидців, вказані футбольні клуби змагалися між собою за першість у місті.

У міжвоєнний період стадіон знаходився поблизу вулиці Словацького (нині – Незалежності), за будівлею Будинку спілок (сьогодні Будинок культури).

Дана розвідка є початковою сторінкою для написання дослідження «Історія футболу на Любомльщині». Очевидно, що з виявленням нових видів джерел (архівних документів, фотографій, спогадів) цей розділ буде доповнюватися.

Усіх охочих запрошують ділитися власними матеріалами (фотографії, газетні вирізки, грамоти, медалі тощо), що розповідають про історію футболу в Любомлі та Любомльському районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus