USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Англо-волинянин збирає футболки команди Блохіна. ВІДЕО

8 Лютого 2012 15:07
Британець Адам Гнатів, коріння якого - з Волині, зібрав повну колекцію футболок збірної України. Зараз у нього 22 майки національної футбольної команди.

Про це інформують Подробности.

Предки хлопця переїхали до Англії з Волині після Другої світової війни. Але тільки завдяки футболу він зрозумів, що українець.

Його скраби вміщуються у картонну коробку. Колекцію жовто-синіх футболок Адам Гнатів привіз в український клуб міста Болтон, що неподалік Манчестеру, аби показати британським співвітчизникам.

«У 2006 матч «Україна-Швейцарія» ми дивилися з батьком у барі, в Німеччині. В жовто-синіх футболках були там одні. Бармен запитав мене, чи я, дійсно, українець. Я відповів: ні. Після гри ввечері батько покликав мене і сказав, мовляв, якщо ще хтось питатиме, хто ти, відповідай – українець», - розповів Гнатів.

Чемпіонат світу у 2006-му і перемога українців над швейцарцями в 1/8 фіналу – ці події надихнули хлопця. Адам вирішив збирати екіпіровку національної команди, не жалкуючи грошей і сил.

Адам продемонстрував журналістам одну з найдорожчих футболок. За його словами, за нею він їздив аж в Україну. Мовляв, знайти таку у Британії йому не вдалось, довелось їхати в Київ, аби купити в спеціальному магазині.

Зараз в колекції – 22 футболки, є рідкісні екземпляри. Як, наприклад, форма зразка 1996–го року. З’являться й інші – кидати свою справу Адам Гнатів не планує.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus