USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Звільнили голову профспілки на «Бужанській», приписавши йому дві догани

13 Липня 2017 09:19
Вчора перша зміна не хотіла спускатись у вибій – знову ж таки на знак протесту! Днем раніше вся перша зміна “Бужанської” заявляла, що не виїде з лави на знак протесту, інформує Радар.

11 липня 200 гірників шахти “Бужанська” (перша зміна) хотіли виїхати на-гора трохи раніше, аби взяти участь у зборах першої та другої змін із наболілих питань: заборгована зарплатня, умови праці, брак найнеобхіднішого.

Та їх за вказівкою директора Шатковського з шахти не випускали. Тоді вони вирішили взагалі не виїздити з лави – на знак незгоди з адміністративним тиском.

На шахту якраз нагодився начальник юридичного відділу ДП “Волиньвугілля” Віктор Порплиця. Скориставшися шахтним телефоном, він зумів переконати робітників, аби вони піднялися на поверхню. Вирішили провести збори в інший день.



"А вчора вранці, приїхавши на “Бужанську”, голова незалежної профспілкової первинки Богдан Макарчук не зміг потрапити на своє робоче місце – у вибій. Макарчука не допустили до роботи й офіційно сповістили про звільнення. За систематичне порушення трудової дисципліни.

Він здивувався. Обурився. Зажадав документи, що свідчать про “систематичне порушення”. Адже доган йому не оголошували, письмових пояснень не вимагали, жодних наказів про дисциплінарні стягнення він не читав і не розписувався, що ознайомлений.

У наданні документів йому відмовили. Тож Богдан зареєстрував письмову заяву з вимогою надати йому підтверджувальні документи. А коли знову відмовили – викликав поліцію.

Аж тоді з’ясувалося, що Макарчуку – явно заднім числом – оголосили дві догани: у квітні і у липні. Він про них навіть не здогадувався. Підробили службові документи? Не побоялися навіть кримінальної відповідальності – так хотіли швидше здихатися бунтівного профватажка.

Звільняючи неугодного, порушили й іншу вимогу Кодексу законів про працю – обов’язкове погодження дисциплінарних стягнень і звільнення з профкомом організації, куди входить Макарчук", - йдеться у публікації Радару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 13 Липня 2017 10:21
Треба хлопцю змиритися з долею, бо таке зараз життя настало! Всім тепер тяжко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus