USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Журналістку «Схем» допитала Генпрокуратура у справі НАБУ

19 Грудня 2017 22:17
Головну редакторку програми «Схеми» Наталю Седлецьку допитала Генеральна прокуратура у справі про розголошення інформації працівниками Національного антикорупційного бюро України.

Про це вона написала у Facebook.

«Довелося почати розмову зі слідчим із того, що взагалі означає таке поняття, як off the record — коли спілкування особи з журналістом відбувається на умовах нерозголошення джерела інформації та будь-яких фактичних даних про її отримання.

Обов'язок не видавати свої джерела прописаний не лише в міжнародних професійних стандартах, в редакційній політиці Радіо Свобода та етичному кодексі журналіста. Це — стаття Кримінального процесуального кодексу України, яка захищає мене, мої джерела і все, що з ними пов'язано, від розкриття», — написала вона.

Седлецька наголосила, що свідчитиме про свої матеріали, але не про людей, які надавали інформацію.

«Кого б це не стосувалось — Ситника, Луценка, викривача корупції в районній лікарні чи міжнародній корпорації. Це мій професійний обов'язок і право, захищене законом», — додала редакторка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus