USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

«Завислі» справи щодо утисків майданівців на Волині скерують в Генпрокуратуру

2 Квітня 2015 12:30
Депутати обласної ради звертаються до обласних й столичних правоохоронців, аби ті завершили розслідування щодо політичних утисків волинян під час Майдану й притягнули до відповідальності суддів і прокурорів, які перевищували свої повноваження.

Про це йшлося під час 34 сесії Волинської обласної ради сьогодні, 2-го квітня.

Автор проекту Сергій Слабенко наголосив, що досі порушників законів й прав і свобод краян під час революційних подій не притягнули до відповідальності, а це підриває довіру до суддівської гілки влади й правоохоронців.

«Є чимало справ, які відкриті й триває розслідування, зокрема це резонансні щодо суддівських вакханалій у районах, застування працівниками МВС світло-шумових гранат проти волинян та інші. Втім, винних досі не покарано. Під час засідання профільної комісії екс-регіоналка не підтримала наше звернення до правоохоронців. Я прошу колишніх регіоналів, аби зараз нас підтримали, аби пройти «чистилище» перевірки й жити спокійно, щоб знати що не причетні до злочинів минулої влади», - звернувся Слабеко.

ЧИТАТИ ЩЕ: СУДДЯ, ЯКИЙ СУДИВ ЛУЦЬКИХ МАЙДАНІВЦІВ, ПРАЦЮВАТИМЕ Й ДАЛІ?

Зі слів першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика, у нього є задокументовані факти суддівських злодіянь.

«Біля десятої вечора в Іваничівському суді було засідання, яке відбувалося на підтримку режиму Януковича. Весь

той суддівсько-прокурорський цинізм я висвітлив у своєму блозі, розписав щохвилинно, надав усі документи, правоохоронцям, але винних досі не притягнуто до відповідальності», - розповідає депутат.

Нового прокурора Волині попросили депутати звернути увагу й на його заступників.

«Я звертаюся до нового прокурора (Дмитра Чепіжака, - ред.) ,аби навести лад із його підлеглими, зокрема із заступниками, їх необхідно перевірити щодо прийняття ними рішень у період Майдану й притягнення винних, які утискали громадських діячів», - попросив Борис Загрева.

За Проект рішення «Про стан і вжиті заходи щодо досудового розслідування окремих справ з приводу виявлення порушень прав людини та переслідування учасників під час протестних акцій на Волині, а також захисту інтересів державних підприємств» більшість віддали свої голоси підтримки.

Так, депутати зобов’язали голову обласної ради Валентина Вітера направити відповідного рішення, стенограму виступів з цього питання та додаткових матеріалів прокурору Волинської області, начальнику УМВС у Волинській області, начальнику управління Служби безпеки України у Волинській області; Генеральній прокуратурі України та Міністерству внутрішніх справ України.

За це питання не голосували 7 депутатів, двоє утрималися.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Слабо Показати IP 2 Квітня 2015 13:30
А слабенко не бажає щоб повернулись до розслідування ДТП з його та участю судді у нетверезому стані яку успішно закрили "злочинні" прокурори при підтримці суду де раптом невиявили тілесних ушкоджень і суддя став тверезим? Слабо слабенко?
Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 13:46
СЛАБЄНКООООООООО СЛАБЄНКОООООО, СЄРЬОЖААААА, СЄРЬОЖААААА Куди ми, без тебе, "борця за справедливість" )))))))))))))))))))))
Анонім до Анонім Показати IP 2 Квітня 2015 14:02
в попу
Іван Показати IP 2 Квітня 2015 16:53
А де ж був Слабенко коли тих майданівців "переслідували"? Як то так він залишився поза "переслідуванням"? Мабуть сидів у засаді з різними знаменами і чекав з якої сторони вітер подує, а коли уже повністю переконався у напрямку того вітру, то взявши актуальні атрибути, став горлопанити беззмістовні лозунги, викручуючи із постреволюційної ситуації жалюгідні краплини для власного підмоченого політичного іміджу. Не дарма кажуть, що революції планують романтики, роблять фанатики, а плодами їх користають негідники.
Олег Показати IP 2 Квітня 2015 22:47
На Волині "майдан" почався ще з 2009 року коли журналісти України в м. Нововолинську в Іваничівськькій та Ковельській областях партизанськими методвми боронили знищення державними посадовими особами та бандитами українське ЗМІ ПП РО "Львівська жінка" в містах Нововолинську, Володимир-Волинську та Ковелі. Варто розкрити всіх вбитих та покадічених осіб. Де тоді були державні посадовці та депутати які своєю пасивністю спостерігали за партизанськими військовими діями облизуючи зад злочинцям ? Ніхто не заступився... А тепер згадали за майдан ? Не для вас потерпілі його створювали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus